Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Sony Ericsson a scazut drastic in ultimul trimestru

Profitul Sony Ericsson a scazut drastic in ultimul trimestru


Sony Ericsson a raportat, joi, pierderi de 207 milioane de dolari pentru trimestrul patru, suma reflectand competitia acerba, eroziunea preturilor si efectele restructurarilor.

Raportul trimestrial este, cel mai probabil, ultimul inainte ca Sony Corp sa preia controlul deplin asupra companiei, scrie The Wall Street Journal.

In cele trei luni incheiate in 31 decembrie, vanzarile Sony Ericsson a ajuns la 1.66 miliarde de dolari, de la vanzarile de 1,97 miliarde de dolari. inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Competitia intensa, eroziunea pietei si costurile de restructurare a contribuit la o pierdere neta de 207 de milioane de dolari in acest trimestru, de la un profit de 8 milioane de dolari, in trimestrul anterior.

"Rezultatele noastre din trimestrul patru au reflectat competitia acerba, conditiile macroeconomice nefavorabile si efectele dezastrului natural din Thailanda", a declarat Bert Nordberg, CEO-ul companiei, intr-un comunicat.

Pierderea a aavut cel mai puternic impact asupra Ericsson, cel mai mare furnizor de retea din lume, care detine 50% din Sony Ericsson. Rezultatele din aceasta asociere ii vor reduce rezultatele financiare pana la 160,7 milioane de dolari, pentru trimestrul patru.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 982 ori