Pierderi peste asteptari pentru Netflix

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 13:38
1243 citiri
Pierderi peste asteptari pentru Netflix
Netflix

Netflix, serviciul de inchiriere video, a raportat pierderi mult mai mari decat cele prognozate pentru trimestrul al treilea, actiunile companiei scazand cu 27%.

Numarul abonatilor a scazut de la 24,6 milioane la 23,8 milioane in luna septembrie, un declin mai mare decat cel previzionat, potrivit unei declaratii a reprezentantilor companiei. Analistii prevad o scadere de scurta durata a clientilor din SUA.

Aceasta perspectiva sugereaza ca Netflix nu a fost in masura sa solutioneze o revolta a abonatilor in legatura cu cresterea preturilor. De altfel, compania estimeaza pierderi si in 2012 din cauza costurilor pentru a oferi continut in Anglia si Irlanda.

Dupa anuntarea rezultatelor financiare, valoarea actiunulor Netflix a scazut cu 27% la 87 de dolari, la tranzactionare, valoarea de piata a companiei diminuandu-se cu mai mult de 10 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Directorul executiv al companiei, Reed Hastings, a afirmat ca nu intentioneaza sa demisioneze in urma rezultatelor negative inregistrate de compania pe care o conduce si a refuzat sa comenteze discutiile avute cu ceilalti directori ai companiei.

Scaderea numarului de abonati

Investitorii incearca sa afle in ce masura reducerea numarului de abonati are legatura cu cresterea preturilor si planul esuat de a oferi serviciul Qwister utilizatorilor de DVD.

Specialistii de la Bloomberg Industries sunt de parere ca, fie si numai pentru o modesta crestere a numarului de clienti in cel de-al patrulea trimestru, este nevoie de o marire substantiala a cheltuielilor de marketing ale Netflix.

Reed Hastings nu merge pe aceasta varianta, precizand ca Netflix va lucra la imbunatatirea interfetei cu utilizatorul, extinderea mai multor platforme si livrarea de mai mult continut.

Prognozele Netflix indica o scadere a abonamentelor interne de streaming in aceasta luna si in noiembrie, asteptandu-se o crestere decembrie, pentru a ajunge la 20-21,5 milioane. In ceea ce priveste abonamentele la serviciile DVD, se asteapta ca acestea sa scada brusc la 10-11 milioane.

Perspective asupra celui de-al patrulea trimestru

Compania estimeaza pentru T4, profituri in scadere de la 19 la 37 de milioane de dolari sau de la 36 la 70 de centi pe actiune si un venit per total de 875 de milioane de dolari.

In acest sens, Netflix a anuntat ca din 2012, va incepe sa vanda abonamente in Anglia si Irlanda, pozitionandu-se in concurenta cu Amazon.

Pentru T3, Netflix proiectase o pierdere de 600.000 de utilizatori in septembrie si o valoare de 24 de milioane de dolari, in timp ce pierderile reale au fost de 780.000 de utilizatori. Numarul total de abonati al companiei, incluzandu-i pe cei abonati la serviciile Netflix in Canada sau America Latina, au scazut de la 25,6 milioane la 25,3 milioane.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#profit Netflix, #prognoze Netflix, #scadere Netflix, #valoare actiuni , #Companii IT