PC Garage aduce noul iPad in Romania. Vezi cat costa

Vineri, 16 Martie 2012, ora 13:29
2414 citiri
PC Garage aduce noul iPad in Romania. Vezi cat costa

Noul iPad lansat de Apple in luna martie va ajunge in Romania, saptamana viitoare, prin PC Garage, firma detinuta de omul de afaceri Marius Ghenea.

Reprezentantii PC Garage au anuntat ca vor comercializa noul iPad, versiunea de 16 Gb cu Wi-Fi, incepand cu 21 martie, la un pret de 2.999 de lei.

Deocamdata nu se pot face precomenzi pentru noul Ipad pe magazinul online PC Garage, insa gadget-ul va aparea vineri in zece tari, printre care SUA, Canada, Singapore, Franta si Marea Britanie. De asemenea, magazinele din Munchen, Paris, Londra, Singapore sau Hong Kong s-au pregatit sa faca fata multimilor adunate peste noapte in asteptarea lansarii.

Analistii din piata prevad vanzari solide in weekend-ul de debut al noului iPad, multi dintre acestia anticipand ca modelul va avea un succes mai mare decat iPad 2.

Avand in vedere ca vedeta gadget-urilor este acum noua versiune a iPad-ului, modelul anterior se vinde acum cu 100 de dolari mai ieftin, ajungand la o valoare de 399 de dolari.

In ultimii 2 ani, compania a vandut 55 de milioane de tablete, iar analistii estimeaza o crestere a vanzarilor pana la 65,6 milioane de tablete, datorita iPad 3, urmand ca in urmatorii 3 ani vanzarile sa creasca la 326 de milioane de unitati.

Analistii de pe piata considera ca in prima zi de lansare, Apple va vinde un milion de unitati, in conditiile in care prima versiune a tabletei a vandut 300.000 de unitati in prima zi de lansare in 2010.

Cu ce vine nou ultima versiune iPad

Noua versiune iPad vine cu noutati fata de versiunea trecuta, in ciuda faptului ca nu arata foarte diferit. Tableta beneficiaza de Retina Display, un ecran cu rezolutie de pana la 2048x1536, cunoscut pentru performantele sale. iPad-ul are integrat un sistem de recunoastere vocala disponibil in engleza, franceza, germana si japoneza, si ofera compatibilitate cu tehnologiile de internet mobil 4G LTE, dar si HSPA+ si HSDPA.

De altfel, bateria tabletei este mai eficienta si permite 10 ore de activitate in conditii normale, si 9 ore cand este conectat la 4G. Viata bateriei se datoreaza noului procesor A5X care ofera o eficientizare mai buna a consumului de energie a componentelor interne ale iPad.

Produsul are si o camera foto pe spate, de 5 megapixeli, care beneficiaza de un senzor BSI si suporta inregistrare video Full HD 1080p.

Anuntul lansarea noului iPad a impins actiunile Apple la 600,01 dolari in sedinta de joi pe bursa de la New York, ajungand un nou maxim istoric, la doar o luna dupa ce titlurile companiei au urcat la 500 de dolari.

Cea mai mare companie din lume a atins pentru scurt timp o valoare de piata de 560 miliarde de dolari, in urcare cu 45% de la inceputul acestui an.

La pretul de inchidere de joi, de 585,56 dolari, o actiune Apple s-a dovedit a fi mult mai scumpa decat pretul de pornire al unui iPad Wi-Fi, de 499 de dolari, potrivit CNBC.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#PC Garage iPad 3, #Apple lansare iPad, #vanzare iPad, #Marius Ghenea iPad 3 , #Companii IT