Panasonic planuieste sa faca noi disponibilizari

Marti, 29 Mai 2012, ora 10:16
1239 citiri
Panasonic planuieste sa faca noi disponibilizari

Panasonic Corp, care a afisat o pierdere bera record in anul financiar care s-a incheiat recent, are in vedere efectuarea de noi disponibilizari, pentru a inregistra profit.

Planul de restructurare a companiei ii va include pe angajatii de la sediul acesteia, existand insa posibilitatea ca acestia ar putea fi mutati la alte unitati sau filiale, potrivit Reuters.

Panasonic a anuntat o pierdere de 9,7 miliarde de dolari in anul financiar incheiat pe 31 martie 2012. Compania ar putea disponibiliza jumatate din cei 7.000 de angajati care lucreaza la birouri. O purtatoare de cuvant a companiei a spus ca nu a fost inca decisa efectuarea de noi disponibilizari, dar compania cauta modalitati pentru a reorganiza afacerea.

Si oficialii Sony au anuntat luna trecuta ca planuiesc sa disponibilizeze 10.000 de persoane, ceea ce reprezinta 6% din forta de munca a companiei la nivel global. Restructurarile se vor face din cauza pierderilor inregistrate de companie in cazul vanzarilor de televizoare.

Panasonic, companie cu vanzari anuale de 99 miliarde de dolari, are 350.000 de angajati in intreaga lume. Compania intentioneaza sa ajunga la un profit de 50 miliarde yeni in anul fiscal ce se incheie in martie 2013, astfel ca va incepe discutiile pe tema disponibilizarilor cu angajatii in luna iulie.

Firma de electronice cu sediul la Osaka se afla in mijlocul unui proces de reorganizare care include continuarea incorporarii Sanyo Electric si implementarea unor tehnologii verzi, precum energia solara sau bateriile reincarcabile.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Panasonic disponibilizari, #Panasonic reorganizare companie, #Panasonic rezultate financiare , #Companii IT