Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nokia a vandut un numar record de Lumia in cel de-al treilea trimestru

Nokia a vandut un numar record de Lumia in cel de-al treilea trimestru


Nokia a vandut in trimestrul al treilea un numar record de smartphone-uri Lumia, iar pierderile au scazut peste asteptarile analistilor, la 91 milioane de euro, de la 959 milioane de euro in urma cu un an.

Analistii intervievati de Dow Jones anticipau pierderi de 217 milioane de euro, relateaza MarketWatch.

Grupul finlandez a anuntat luna trecuta ca vinde divizia de telefoane mobile catre Microsoft, pentru 7,2 miliarde de dolari. Dupa finalizarea tranzactiei, Nokia se va concentra pe divizia producatoare de echipamente pentru telefonie mobila.

Nokia a livrat in trimestrul al treilea 8,8 milioane de smartphone-uri dotate cu sistemul de operare Windows, in crestere de la 7,4 milioane de aparate in trimestrul al doilea si 2,9 milioane in urma cu un an. Vanzarile au fost alimentate de o serie de modele noi, intre care Lumia 1020, care este prevazut cu una dintre cele mai avansate camere foto existente la nivelul industriei de profil.

Vanzarile nete ale grupului au scazut cu 22% de la 7,24 miliarde de euro in intervalul similar al anului trecut, la 5,662 miliarde de euro, cel mai redus nivel trimestrial dupa 1999. Analistii anticipau vanzari de 5,85 de miliarde de euro.

Veniturile diviziei de telefoane au scazut cu 19%, la 2,9 miliarde de euro, iar pierderile operationale s-au redus la 47 de milioane de euro.

Vanzarile divizie de echipamente de retele mobile au coborat cu 26%, la 2,59 miliarde de euro, fiind sub estimarile analistilor. Divizia a obtinut un profit operational de 218 milioane de euro, reprezentand 8,4% din vanzari.

Actiunile Nokia sunt in crestere cu 4,3% la bursa din Helsinki, in urma publicarii rezultatelor financiare. Actiunile Nokia au urcat cu 71% in acest an, avansul fiind sustinut de anuntul tranzactiei cu Microsoft, de la inceputul lunii septembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1238 ori