Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marrisa Mayer, Yahoo: Un CEO de 70 milioane de dolari

Marrisa Mayer, Yahoo: Un CEO de 70 milioane de dolari


Pachetul salarial al noului director executiv al companiei Yahoo, Marissa Mayer, ar putea totaliza mai mult de 70 de milioane de dolari. Acesta va contine salariul lunar, bonusuri, pachet de actiuni si venituri din actiuni pe o perioada de cinci ani, conform unei instiintari din partea companiei.

Pachetul salarial al Marissei Mayer este format din salariul lunar de un milion de dolari, bonusuri anuale in valoare de doua milioane de dolari, pachet de actiuni si 42 milioane de dolari si alte bonusuri, precum si 14 milioane de dolari, reprezentand compensatii de pierdere din partea Google Inc., potrivit Reuters.

De asemnea, incluzand anumite compensatii, Marissa Mayer ar putea castiga 20 de milioane de dolari pe an. Venitul net al noului director al Yahoo este estimat in jurul valorii de 300 milioane de dolari.

Analistii din domeniu considera ca alegerea Marissei Mayer in functia de director executiv al Yahoo indica reorientarea companiei catre tehnologia web si produse, in locul concentrarii pe continutul online.

Numirea Marissei Mayer vine dupa un an agitat la nivelul conducerii Yahoo. In luna mai, Scott Thompson si-a dat demisia din functia de director executiv al Yahoo dupa mai putin de sase luni in aceasta pozitie, in urma unor controverse privind scrisorile sale de acreditare. Scott Thompson l-a inlocuit pe Carol Bartz, care a fost concediat in septembrie, din cauza ca nu a reusit sa imbunatateasca situatia financiara a companiei Yahoo.

Marissa Mayer si-a inceput marti activitatea la Yahoo ca director executiv. Mayer a ajuns la Google in 1999, fiind cel de-al 20-lea angajat al motorului de cautare, si este creditata cu intretinerea paginii de start a companiei timp de zece ani si supravegherea unor facilitati precum Gmail, Google News sau cautarile de imagini, carti si produse.

In ultimii trei ani, profitul companiei Yahoo nu a inregistrat cresteri semnificative, existand si trimestre in care a avut o valoare negativa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1138 ori