Manageri in IT: Familia este factorul de echilibru si deconectare

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 00:00
2918 citiri
Manageri in IT: Familia este factorul de echilibru si deconectare

Alexandru Gheorghiu si Sergiu Lujanschi sunt doi dintre managerii de top din IT-ul romanesc. Amandoi recunosc ca le place sa cumpere electronice online si ca sunt mereu conectati la tot ce inseamna IT&C.

Cu toate acestea, pentru ambii, familia este factorul de echilibru care ii ajuta sa se deconecteze si sa o ia de la capat a doua zi.

"Sunt conectat permanent la IT&C, insa am gasit echilibrul in sanul familiei, prin sport si prin calatorii cat mai dese", explica Alexandru Gheorghiu, Director Comercial ABC Data Romania.

"Familia este factorul de echilibru. Deconectarea de IT&C o fac citind. Cartile inca sunt un panaceu deosebit", completeaza Sergiu Lujanschi, Directorul General al aceleiasi companii.

In ceea ce priveste achizitiile online, Sergiu Lujanschi povesteste pentru Business24 ca oferta magazinelor de pe Internet il multumeste pe deplin: "Cumpar cam tot ce tine de IT&C si electrocasnice online. Oferta de produse este foarte variata si preturile sunt corecte", puncteaza acesta.

In schimb, directorul comercial ABC Data Romania recunoaste ca, "din ratiuni pur subiective", cumpara electrocasnice din magazine de tip retail. Dar "sunt un client cu o frecventa de achizitie ridicata si cumpar o mare parte dintre produsele electronice online", completeaza Alexandru Gherghiu.

Tot acesta din urma a si raspuns solicitarii Business24 de a realiza o sinteza a pietei de distributie de produse IT&C la noi in tara.

ABC Data a intrat, in 2014, si pe piata din Romania. Ce a calificat Romania printre tarile cu potential pentru distributia de echipamente IT?

Romania este o piata emergenta pentru industria IT, comportamentul consumatorului fiind in perpetua maturizare.

Totodata, exista o nevoie clara de optimizare si modernizare a infrastructurii IT in randul consumatorilor de tip business sau celor din sectorul public. Nu in ultimul rand, consumatorul fizic este un consumator educat in alegerea unui produs competitiv si ABC Data ofera astfel de produse.

Cat de dificila a fost intrarea pe piata de distributie de produse IT&C?

Intrarea intr-o piata noua pentru noi nu reprezinta o dificultate, ci mai degraba o investitie. Avem o echipa locala foarte dinamica si foarte ancorata in piata.

Cat de repede apar business-uri in vanzari online IT&C?

In Romania, businessul online este in continua crestere. Pe de o parte sunt jucatorii de top, cei care isi permit dezvoltarea prin potentialul de investitii, jucatorii mid-range, care vor castiga tot mai multa cota de piata nisandu-se, si jucatorii entry, care vad in online un business usor. Toti pot beneficia de o colaborare cu ABC Data pentru ca oferim instrumente de automatizare.

Ati declarat ca vreti sa faceti din Romania un hub regional. Ce faceti in acest sens?

Facem toti pasii necesari pentru a crea intern ecosistemul necesar constructiei acestui hub regional. In prezent, ne dezvoltam capacitatile pentru a putea oferi o solutie completa si functionala tuturor partenerilor nostri, indiferent de tara din care sunt.

De ce s-a ales Romania si nu Ungaria, spre exemplu?

Romania este locul perfect, atat din punct de vedere georgrafic, cat si din punct de vedere al potentialului de business.

La inceput ati declarat ca piata totala de distributie din Romania se va ridica in acest an la peste 800 milioane de euro. Cum arata aceasta piata, la jumatate de an de la intrarea ABC Data pe piata?

Ne mentinem estimarile, este adevarat ca prima jumatate a anului a fost mai dificila pentru intreaga piata, dar credem ca totalul va fi indeplinit in ultimele 2 trimestre ale anului.

Care este valoarea medie a cosului de cumparaturi pentru produse electronice si electrocasnice in tara noastra?

Pentru un distribuitor cu un portofoliu foarte bogat, precum ABC Data, este uneori dificil de estimat cosul consumatorului final. Estimam insa o crestere de 15-20% in valoare, fata de anul 2013, si o medie de aproximativ 150 RON.

Ce produse prefera romanii?

Smartphones, tablete si televizoare cu diagonala mare. Nici piata de componente PC nu trebuie insa neglijata.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#manageri IT, #manager ABC Data Romania, #Sergiu Lujanschi ABC Data, #Alexandru Gheorghiu ABC Data , #Companii IT