Mai multe companii oferteaza Yahoo

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 08:56
1180 citiri
Mai multe companii oferteaza Yahoo

Mai multe companii din Silicon Valley analizeaza posibilitatea de a intra in lupta ca potentiali ofertanti pentru Yahoo. Dintre acestea, Microsoft si Google iau in considerare o eventuala participare la licitatie, fiecare avand propriile motive de afaceri pentru a vrea ca Yahoo sa existe in continuare.

In ciuda dificultatilor sale financiare, Yahoo inca are o audienta lunara de aproximativ 700 de milioane de vizitatori unici, scrie Deal Book.

Cu toate astea, niciunul dintre gigantii tehnologici nu vrea de fapt sa cumpere sau sa preia managementul Yahoo. In schimb, Microsoft si Google iau in calcul acordarea de sprijin financiar companiilor care liciteaza, dupa cum relateaza surse interne.

Astfel, Microsoft ar investi miliarde de dolari in finantare, ca parte a unui consortiu condus de firma Silver Lake si Canadian Pension Plan Investement Board.

La randul sau, Google a avut discutii cu doua companii pentru sprijinirea unei preluari, conform unei surse Dealbook. Discutiile se afla insa intr-un stadiu incipient si nu exista inca informatii despre o posibila suma licitata.

Reprezentantii Microsoft, Google, Silver Lake si Yahoo au refuzat sa comenteze informatiile.

Totusi, chiar daca intreprinderile cu capital privat s-au axat pe licitarea Yahoo, ele sunt sprijinite cu capital de companii mari precum Microsoft sau Google, spun surse anonime pentru Deal Book.

Jucatori precum Microsoft si Google sunt in primul rand interesati de ce ar putea obtine dintr-un parteneriat cu Yahoo, al carui segment Yahoo News a raportat 81,2 milioane de vizitatori unici in luna august, facandu-l cel mai mare site de stiri online.

Microsoft are deja in plan un acord amplu cu Yahoo: motorul de cautare Bing va prelua raspunsurile la interogarile utilizatorului. Microsoft poate incerca, de asemenea, integrarea noilor sale achizitii in structura Yahoo.

Google ar putea sa preia Yahoo de la Microsoft, dupa expirarea parteneriatului. Astfel, compania ar putea oferi tehnologie de cautare proprie si, prin Yahoo, Google ar putea promova serviciile sale, precum reteaua sociala Google Plus.

Se asteapta ca discutiile privind preluarea Yahoo sa se mentina in centrul atentiei pentru cateva saptamani sau luni. Conducerea Yahoo inca se gandeste daca sa vanda cu totul compania, sa accepte investitori minoritari sau sa nu actioneze in nici un fel.

Dupa ce l-au inlaturat pe Carol A.Bartz de la conducere, membrii consiliului Yahoo l-au numit ca director executiv interimar pe Timothy Morse. Cu toate acestea, potentialii cumparatorii discuta cu fostii directori Yahoo despre roluri operationale in companie, in cazul in care acestia reusesc sa preia compania.

Un posibil punct de disputa este pretul. Companiile dispus sa liciteze au indicat ca nu sunt dispise sa plateasca mai mult decat valoarea curenta de pe piata a Yahoo, adica 20 de miliarde de dolari, argumentandu-se ca pretul la bursa include deja speranta de vanzare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#yahoo vanzare, #licitatie Yahoo, #Microsoft Google interes Yahoo , #Companii IT