Lansarea Windows 8 afecteaza piata IT: Dell reduce estimarile de venit in 2012

Miercuri, 22 August 2012, ora 11:45
1584 citiri
Lansarea Windows 8 afecteaza piata IT: Dell reduce estimarile de venit in 2012

Dell Inc a redus estimarile de venit pentru intreg anul 2012, pe masura ce clientii amana achizitionarea unui computer, inainte de lansarea noului Windows 8, al celor de la Microsoft.

Anuntul facut de Dell, unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri din lume, a afectat evolutia actiunilor companiei, care au coborat cu patru procente. Dell face eforturi sa isi mentina cota de piata impotriva concurentilor din Asia, precum Acer si Lenovo, dar si impotriva popularitatii crescute a tabletelor PC Apple, scrie Reuters.

Compania a avertizat, in luna mai, ca tendinta de reducere a cheltuielilor in domeniul IT este din ce in ce mai prezenta si accelereaza mai mult decat se anticipa.

Conform Dell, veniturile companiei ar putea cobori in al treilea trimestu intre doua si cinci procente fata de trimestrul precedent, cu aproximativ 13,8-14,2 miliarde de dolari.

"Piata se astepta deja ca Dell sa reduca estimarile pentru acest an, dar cred ca taierile facute sunt destul de grave, comparativ cu asteptarile", a declarat Shannon Cross, analist al Cross Research.

Directorul financiar al Dell, Brian Gladden, a declarat intr-un interviu ca motivul pentru care si-au redus asteptarile in T3, este faptul ca distributorii vor amana achizitia de noi computere inainte de finalul lunii octombrie, cand va fi lansat cel mai nou sistem de operare de la Microsoft.

"Deteriorarea veniturilor inregistrata in ultimul trimestru a fost peste asteptarile noastre", a spus Gladden.

Pentru a-si mentine marjele de profit si pentru a impulsiona o crestere a veniturilor, Dell incearca sa se extinda in domeniul solutiilor pentru intreprinderi, unde se confrunta cu rivalii precum Hewlett Packard.

Un fost director al HP, Marius Haas, s-a alaturat, marti, echipei Dell, unde va conduce divizia de solutii pentru intreprinderi.

Veniturile din acest segment au crescut cu 6%, la 4,9 miliarde de dolari, reprezentand o treime din totalul vanzarilor, iar veniturile din networking au crescut cu 14%. In comparatie, vanzarile realizate catre consumatorii obisnuiti au scazut cu 22%, la 2,6 miliarde de dolari.

Windows 8, noua speranta a producatorilor PC

Lansarea noii versiuni de Windows, creat pentru a fi compatibil si cu dispozitive touchscreen, ar putea ajuta producatorii de computere, precum Dell, HP si Lenovo, sa isi recastige din cota de piata pierduta in fata iPad.

In iunie, Microsoft a prezentat prima lor tableta, denumita Surface, intr-o incercare de a demonstra tuturor compatibilitatea dintre noul sistem de operare si platformele mobile.

Cu toate acestea, CEO-ul Dell a declarat ca ar putea dura ceva timp pana cand vanzarile sa isi revina.

Dell vrea in prima linie a producatorilor de tablete Windows 8

Dell lanseaza doua ultrabook-uri cu baterii super puternice

Dell: Lansarea Windows 8, un adevarat succes

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#estimari Dell 2012, #vanzari Dell 2012 , #Companii IT