Kodak, intre faliment si renastere

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 14:14
1297 citiri
Kodak, intre faliment si renastere

Kodak, compania care in 1975 a inventat primul aparat de fotografiat digital, se afla in mijlocul celei mai grave crize financiare in cei 131 ani de istorie.

Kodak ar putea scapa de la faliment dupa vanzarea a 1.100 de inventii digitale, transmite Reuters.

Specialistii sunt de parere ca o firma precum Kodak poate valora mult mai mult.

"Este un chilipir pentru companii ca Google sau Apple sa plateasca 3-5 miliarde de dolari pentru aceste brevete. Exista un razboi chiar acum pentru dominatie globala in smartphone-uri, tablete si dispozitive mobile, si Kodak reprezinta un punct de interes", sunt de parere analistii.

Cu toate acestea, este foarte putin probabil sa treaca pe profit in 2012 dupa ce a inregistrat pierderi in ultimii 6 ani.

Compania inregistrat o scadere a a profitului de la 1,6 miliarde de dolari in ianuarie la 957 milioane de dolari in iunie.

Kodak a investit sute de milioane de dolari in linii noi de imprimante cu jet, care in cele din urma sunt pe punctul de a transforma un profit. Kodak spera ca vanzarile va vor dubla la aproape 2 miliarde dolari in venituri in 2013, reprezentand 25 % din toate vanzarile.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Kodak faliment renastere, #kodak , #Companii IT