Inventatorii WiFi au obtinut milioane de euro de la americani

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 17:20
1889 citiri
Inventatorii WiFi au obtinut milioane de euro de la americani

O agentie guvernamentala australiana, CSIRO, a anuntat ca a recuperat milioane de dolari de la firme din Statele Unite care foloseau, fara sa fi cumparat, tehnologia sa aflata la originea WiFi.

Oamenii de stiinta de la agentia guvernamentala respectiva au inventat tehnologia retelei locale fara fir (WLAN), care se afla la originea WiFi, folosita de caculatoare, telefoane mobile si alte aparate electronice din lume.

CSIRO a obtinut brevet pentru aceasta tehnologie in anii ''90, iar din 2005 a inceput sa urmareasca in justitie companiile care o folosesc fara sa fi cumparat autorizatie.

In 2009, organizatia a recuperat 159 de milioane de euro dupa ce a ajuns la un acord amiabil cu 14 societati.

Duminica, agentia a anuntat ca a incheiat un acord similar cu alte 23 de companii, pentru o suma totala de circa170 milioane de euro.

"Este important ca Australia sa isi apere proprietatea intelectuala si ca societatile mari, care vand miliarde de produse, sa plateasca pentru tehnologia pe care o folosesc", a declarat ministrul australian al stiintei si cercetarii, Chris Evans.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#tehnologie WiFi, #companii tehnologie WiFi, #companii SUA tehnologie WiFi , #Companii IT