Intrarom anunta implementarea primului pilot Smart City

Marti, 30 Octombrie 2018, ora 11:34
1516 citiri
Intrarom anunta implementarea primului pilot Smart City

Intrarom, subsidiara romaneasca a Intracom Telecom, anunta implementarea cu succes a primului pilot Smart City din Romania, la Alba Iulia.

Pilotul a fost lansat in cadrul evenimentului "Dezbatere Nationala Smart City - Alba Iulia 2018", desfasurat in perioada 8-9 octombrie la Alba Iulia si organizat in colaborare cu municipalitatea albaiuliana, cu scopul de a promova si sustine conceptul de comunitate inteligenta, in contextul celebrarii centenarului romanesc.

Evenimentul recunoaste implicarea si eforturile depuse de municipalitate, organisme guvernamentale si companii pentru dezvoltarea comunitatii Smart City din Alba Iulia, fiind prima initiativa de acest gen din Romania.

Impreuna cu echipa de implementare a proiectului Alba Iulia Smart City, invitati din toata tara si participantii la eveniment au vizionat si testat, alaturi de reprezentantii companiei Intrarom, o serie de solutii Smart City care revolutioneaza infrastructura orasului Alba Iulia.

INTRAROM pune la dispozitia municipalitatii testarea unei solutii complete de iluminare inteligenta, care combina eficienta tehnologiei LED cu avantajele unui gateway de comunicatii multifunctional si care faciliteaza interconectarea cu un numar impresionant de echipamente si senzori IoT (Internet of Things) .

Mai precis, solutiile implementate de catre Intrarom in parcarea din fata stadionului din Alba Iulia constau dintr-un numar de stalpi de iluminare cu LED-uri, avand multiple componente.

Echipati cu senzori multifunctionali, stalpii integreaza functionalitati ce asigura parcare inteligenta, monitorizare a nivelului de mediu si de zgomot, monitorizare a traficului, alarma SOS si conectivitate gratuita Wi-Fi pentru persoanele aflate in zona.

Toate echipamentele si serviciile descrise mai sus sunt gestionate in platforma unificata de orchestrare IoT (uiTOP) a companiei, care le integreaza prin intermediul API-urilor deschise, oferind o vizualizare de 360 de grade a tuturor dispozitivelor inteligente conectate, permitand astfel o monitorizare completa si controlul operatiilor si serviciilor orasului.

Platforma nu prevede nici limitari, nici restrictii asupra producatorilor de echipamente si permite integrarea diferitelor solutii care sustin tehnologii de conectivitate multiple intre ecosistemele inteligente in expansiune continua.

Dl. Nicolaie Moldovan, City Manager Alba Iulia, a declarat: "Cateva dintre ideile bune testate in proiectul pilot se regasesc deja in proiecte de zeci de milioane de euro pe care Primaria din Alba Iulia le-a depus spre finantare si pentru care am batut la usile autoritatilor de management, in special la cea care gestioneaza programul de dezvoltare regional si am depus doua proiecte pentru iluminat inteligent in principalele zone ale orasului, iar al treilea este in pregatire pentru finantare. Daca toate proiectele ar fi aprobate pentru finantare, am avea 70% din suprafata orasului acoperita cu iluminat inteligent".

Dl. George Roussos, Directorul Executiv Intrarom, a declarat: "Prin aceasta implementare pilot demonstram abordarea holistica a conceptului Smart City si oferim comunitatii locale posibilitatea de a testa valoarea adaugata a dispozitivelor noastre multifunctionale. Oferta Smart City a companiei Intrarom abordeaza aspectele critice ale mediului urban intr-un mod cuprinzator, prin utilizarea unei platforme complexe inteligente, care permite transformarea infrastructurii existente de iluminat public intr-o retea inteligenta. Asteptam cu nerabdare sa contribuim cu ofertele si expertiza noastra in viitoarele proiecte Smart Cities de pe piata romaneasca".

Despre Intrarom

Intrarom, subsidiara a Intracom Telecom, si-a consolidat in mod constant pozitia de vendor important al pietei de telecomunicatii din Romania si in prezent are aproximativ 300 de angajati si o suprafata industriala totala de 33.000 mp.

Sustinuta de o infrastructura solida care are la baza o investitie de 24 milioane de euro, experienta companiei acopera urmatoarele linii de business: solutii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicatii, solutii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicatii personalizate si solutii pentru utilitati si banci, precum si productia de echipemante de telecomunicatii.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.intrarom.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Alba Iulia Smart City, #Intrarom telecomunicatii , #Companii IT