Intel: 350 de angajati in Romania, dupa finalizarea centrului de cercetare

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 21:15
1852 citiri
Intel: 350 de angajati in Romania, dupa finalizarea centrului de cercetare

Intel a ajuns la aproximativ 350 de angajati in Romania, de la 10 in urma cu doi ani, evolutie sustinuta si de finalizarea centrului de cercetare si dezvoltare in domeniul aplicatiilor software, a carui dezvoltare a inceput in noiembrie 2010 si a necesitat investitii de cateva milioane de euro.

La inaugurarea oficiala a centrului, denumit Intel Romania Software Development Center (IRSDC), au participat premierul Mihai Razvan Ungureanu, ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, si ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Mark Gitenstein.

Premierul a declarat ca Guvernul este interesat de pastrarea in tara a tinerilor de valoare, el subliniid faptul ca se poate castiga bine si in Romania.

"Ne manifestam interesul la nivelul intregului Cabinet pentru efectul pe care "brain drain-ul", plecarea creierelor, din Romania catre alte zari pe motive de ordine economic il produce fata de asteptarile noastre.

Credem ca deschiderea centrelor regionale de cercetare-dezvoltare, de servicii electronice, centre care presupun si munca ultracalificata, dar si pregatire profesionala temeinica, pot reprezenta optiunea alternativa de activitate profesionala a celor ce se gandesc sa castige mai bine, sa traiasca mai bine", a spus Ungureanu.

Potrivit Intel, noul centru va contribui semnificativ la cresterea potentialului de cercetare si dezvoltare in domeniul IT in Romania si Europa, IRSDC fiind parte a retelei europene de laboratoare R&D a companiei, Intel Labs Europe, inca din anul 2010.

"Intel este incantata sa isi respecte promisiunea de a investi in economia Romaniei si de a contribui la transformarea tarii intr-un centru tehnologic regional. Motto-ul noului laborator este <>, ceea ce se potriveste perfect cu viziunea noastra pentru inovatie in domeniul software", a declarat vicepresedintele Software and Services Group al Intel, Doug Fisher.

Ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, a afirmat ca, prin finalizarea acestui centru, Romania trece de la productia de baza la productia de proprietate intelecutala.

"Este un mesaj puternic atat pentru romani, cat si pentru investitorii straini. Pe de alta parte, transmitem un mesaj puternic de inversare a procesului de migratie a creierelor in afara Romaniei. Mesajul este ca slujbele bune si bine platite vin in Romania si nu mai este necesar ca romanii bine pregatiti profesional sa plece in strainatate", a spus Mustea.

Parte a Intel Software and Services Group, IRSDC se concentreaza pe inovatii in tehnologii open-source si viitoare generatii de solutii de calcul.

Anuntat in noiembrie 2010 si functional complet din aceasta luna, IRSDC isi propune sa devina unul dintre cele mai importante centre de cercetare-dezvoltare in domeniul aplicatiilor din Europa.

Cu o suprafata totala de 3.700 metri patrati, IRSDC isi propune sa ajunga la de 180 de angajasi. In prezent in centru lucreaza 80 de persoane.

Valoarea totala a investitiei in IRSDC se ridica la mai multe milioane de dolari.

Finalizarea IRSDC ridica la aproximativ 350 numarul total de locuri de munca pe care Intel le-a creat in Romania, cea mai mare parte a angajatilor fiind ingineri cu pregatire superioara, care lucreaza in cercetare-dezvoltare in domeniul software.

Pe langa noul centru R&D din Bucuresti, alte facilitati ale Intel in Romania sunt biroul local pentru vanzari si marketing, filiala locala a companiei Wind River, precum si filiala locala Telmap, ambele controlate de compania americana.

Ministrul Cominicatiilor si oficialul companiei americane au semnat un memorandum de intelegere intre Intel si Guvernul Romaniei, prin care se urmareste promovarea activitatilor de cercetare-dezvoltare in IT, crearea de locuri de munca cu calificare inalta si dezvoltarea unui rezervor de talente pentru stiinta si tehnologie.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Intel angajati Romania, #Intel centru cercetare, #Intel investitii Romania , #Companii IT