Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Industria telecom fierbe: incepe licitatia pentru licente de telefonie mobila

Industria telecom fierbe: incepe licitatia pentru licente de telefonie mobila


Astazi, Romania da oficial startul intr-o competitie dura care va stabili numele si numarul operatorilor care vor oferi servicii de telefonie mobila in urmatorii 15 ani pe piata locala.

Autoritatea de Reglementare in Comunicatii (ANCOM) va da astazi startul oficial intr-o competitie dura care tine deja in tensiune, de mai bine de un an, toti operatorii de telefonie mobila din Romania: megalicitatia care va stabili numarul si numele companiilor care vor oferi comunicatii mobile pana in anul 2029.

Astfel, ANCOM va dezvalui care este pretul de pornire pentru licitatie, ce conditii si restrictii le va impune participantilor si cat de usor ii va fi unui grup strain sa intre in Romania, cu ocazia acestei competitii - cea mai mare dintre cele organizate vreodata de Bucuresti.

Miza acestei licitatii, care tine in tensiune si cartierele generale ale gigantilor europeni Deutsche Telekom, France Telecom si Vodafone, este cine va reusi sa ramana pe aceasta piata, care are un potential de a genera venituri de 40 miliarde euro in 15 ani si profituri de cateva miliarde de euro, adica prin cifra de afaceri si profiturile cumulate in 15 ani ale operatorilor.

Doar in perioada 2008-2010 Orange si Vodafone Romania au facut profituri nete de aproape 2 miliarde euro in Romania, chiar daca doi din cei trei ani au fost de recesiune economica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1869 ori