Huawei va porni in 2 ani invazia pe piata smartphone-urilor

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 08:03
1958 citiri
Huawei va porni in 2 ani invazia pe piata smartphone-urilor

Huawei Technologies, al doilea mare producator global de echipamente pentru telecomunicatii si numarul 6 pe piata de telefoane mobile, a estimat ca divizia care produce dispozitive pentru consumatori va genera un venit cu 30% mai mare anul viitor, pana la 9 miliarde de euro.

Wan Biao, directorul executiv al Huawei Device, a declarat luni, intr-un interviu, ca Huawei intentioneaza lansarea de smartphone-uri dotate cu Windows 8 la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor, potrivit Reuters.

"Suntem inca in modul de investitii intense pentru urmatorii 1-2 ani, asa ca va fi o provocare mare atingerea profitabilitatii", a spus oficialul companiei.

El a spus ca divizia va genera venituri in crestere cu 30%, dar si ca vanzarile de smartphone-uri vor creste cu cel putin 40%.

Huawei, care are o oferta diversificata de telefoane mobile, se asteapta ca vanzarile pentru consumatorii finali, incluzand aici telefoane mobile, tablete si carduri de date, sa-i creasca vanzarile cu o treime anul acesta, de la 6,8 miliarde de dolari.

Compania estimeaza ca va vinde peste 100 de milioane de telefoane de mobile anul acesta, inclusiv 60 de milioane de smartphone-uri.

Piata globala de smartphone-uri va atinge 1,7 miliarde de dispozitive in 2017, in crestere de la 450 de milioane anul trecut, dintre care 160 de milioane au fost vandute pe pietele in dezvoltare, potrivit Ovum.

Grupul Huawei este prezent si in Romania, unde a inregistrat venituri de 84 de milioane de euro, la nivelul anului trecut, in crestere fata de 2010, cand a generat vanzari de 69 de milioane de euro.

Huawei are in jur de 600 de angajati in Romania si va ajunge, potrivit estimarilor oficialilor companiei, la 1.500 de angajati pana in anul 2014.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#smartphone Huawei, #smartphone Windows 8 Huawei, #cifra afaceri Huawei, #rezultate financiare Huawei , #Companii IT