HTC promite telefoane mai ieftine

Luni, 10 Februarie 2014, ora 11:03
1896 citiri
HTC promite telefoane mai ieftine
Sursa foto: Reuters

HTC isi va extinde portofoliul de produse cu modele mai ieftine, ca urmare a proplemelor cu care se confrunta in piata, a anuntat compania.

Pana nu de mult, producatorul taiwanez de terminale mobile HTC era recunoscut ca producator de modele din clasa superioara, insa managementul apreciaza ca vanzarile trebuie sa sporeasca pe segmentele accesibile pentru o arie mai mare de utilizatori, dupa ce in 2013 a avut pierderi, conform Reuters.

"Problema noastra este ca anul trecut ne-am concentrat pe produsele din clasa superioara. Am pierdut o cota mare din piata de mijloc", a spus presedintele companiei, Cher Wang.

In piata terminalelor mobile, pe langa principalii concurenti, Samsung si Apple, au aparut si companii care vin puternic din urma, cum ar fi Xiaomi.

HTC va lansa terminale cu preturi in intervalul 150-300 de dolari

La randul sau, Chialin Chang, directorul financiar al HTC, a aratat ca vor lansa produse ce se vor incadra in intervalul de preturi de 150-300 de dolari, care vor avea ca destinatie pietele in curs in dezvoltare.

Cu toate acestea, cei de la HTC nu vor renunta la telefoanele din clasa high-end, ale caror preturi sunt in jurul a 600 de dolari. Mai mult, compania nu va intra pe piata terminalelor "foarte, foarte ieftine", a mai aratat Chang.

Utilizatorii incep sa ceara telefoane ieftine

In China, cea mai mare piata din domeniu, din cele 53 de modele de telefoane disponibile pe pagina de internet a HTC, numai doua modele costa sub 150 de dolari. In acelasi timp, 21 de modele coste peste 500 de dolari.

Aici, utilizatorii au inceput sa se orienteze catre modelele mai ieftine, ceea ce aduce probleme si lui Apple, chiar daca a semnat un acord cu cel mai mare operator de telefonie mobile, China Mobile, in timp ce Huawei a lansat opt noi modele cu preturi sunb 150 de dolari.

In acelasi timp, Xiaomi, care are produse cu preturi cuprinse intre 130 de dolari si 410 dolari, a anuntat ca vrea sa-si dubleze vanzarile din acest an.

R.C.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#htc terminale, #pret htc, #probleme htc, #telefoane mobile , #Companii IT