Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HTC da in judecata un analist Citigroup

HTC da in judecata un analist Citigroup


HTC acuza un analist Citigroup ca ar fi publicat informatii false in luna iulie, informatii care au afectat ulterior pretul actiunilor companiei.

HTC Corp, cel mai mare vanzator de smartphone din SUA, a inaintat o plangere in fata instantei din Taiwan, impotriva unui angajat Citigroup, dupa ce brokerul si-a revizuit negativ recomandarea pentru companie, fapt care a cauzat o scadere de 59 de procente in actiunile producatorului de dispozitive mobile.

"HTC a prezentat cazul in luna august, acuzand o persoana angajata la Citigroup Global Markets, in legatura cu presupuse incalcari ale contractului de Securitati si Schimb, a declarat Juang Mou-hsin, procuror la Taipei District, intr-o declaratie telefonica pentru BusinessWeek.

Procurorul a refuzat sa identifice persoana in cauza si a spus ca investigatia inca se afla in desfasurare.

Annie Lu, purtator de cuvant HTC, a refuzat si el sa comenteze anuntul, iar Citibank a oferit o declaratie neutra: "Avand in vedere ca problema este inca analizata de autoritati, ar fi nepotrivit pentru noi sa oferim vreun comentariu", a raspuns reprezentantul Citigroup.

Citigroup, cel mai performant broker care acopera HTC, a redus nivelul actiunilor companiei pe 7 iulie la nivelul "sell", de la "buy", sub pretextul ingrijorarilor privind guvernanta corporate in achizitia S3 Graphics, competitorul direct Samsung Electronics Co. Decizia a generat o scadere puternica a cererilor pentru actiunile HTC.

Relatia apropiata a producatorului de dispozitive HTC cu operatorii si intarzierea achizitiilor pentru ultimului iPhone de la Apple, a ajutat HTC sa devina cel mai mare vanzator de smartphone-uri in SUA in in trimestrul anterior, potrivit companiei de Cercetare Strategy Analitics.

Actiunile HTC au scazut, insa, cu un total de 59 de procente din data 6 iulie pana acum. Atunci analistii Kevin Chang si Jonathan Gu de la Citigroup au publicat un raport prin care si-au exprimat intentia de revizuire negativa a actiunilor HTC si si-au redus tinta de pret pentru 12 luni cu 37 de procente.

In luna septembrie, analistii si-au revizuit din nou recomandarea pe "hold", dupa ce actiunile scazusera deja peste 30 de procente, apoi a catalogat-o drept "sell" pe 23 noiembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1118 ori