HTC da in judecata un analist Citigroup

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 18:09
1328 citiri
HTC da in judecata un analist Citigroup

HTC acuza un analist Citigroup ca ar fi publicat informatii false in luna iulie, informatii care au afectat ulterior pretul actiunilor companiei.

HTC Corp, cel mai mare vanzator de smartphone din SUA, a inaintat o plangere in fata instantei din Taiwan, impotriva unui angajat Citigroup, dupa ce brokerul si-a revizuit negativ recomandarea pentru companie, fapt care a cauzat o scadere de 59 de procente in actiunile producatorului de dispozitive mobile.

"HTC a prezentat cazul in luna august, acuzand o persoana angajata la Citigroup Global Markets, in legatura cu presupuse incalcari ale contractului de Securitati si Schimb, a declarat Juang Mou-hsin, procuror la Taipei District, intr-o declaratie telefonica pentru BusinessWeek.

Procurorul a refuzat sa identifice persoana in cauza si a spus ca investigatia inca se afla in desfasurare.

Annie Lu, purtator de cuvant HTC, a refuzat si el sa comenteze anuntul, iar Citibank a oferit o declaratie neutra: "Avand in vedere ca problema este inca analizata de autoritati, ar fi nepotrivit pentru noi sa oferim vreun comentariu", a raspuns reprezentantul Citigroup.

Citigroup, cel mai performant broker care acopera HTC, a redus nivelul actiunilor companiei pe 7 iulie la nivelul "sell", de la "buy", sub pretextul ingrijorarilor privind guvernanta corporate in achizitia S3 Graphics, competitorul direct Samsung Electronics Co. Decizia a generat o scadere puternica a cererilor pentru actiunile HTC.

Relatia apropiata a producatorului de dispozitive HTC cu operatorii si intarzierea achizitiilor pentru ultimului iPhone de la Apple, a ajutat HTC sa devina cel mai mare vanzator de smartphone-uri in SUA in in trimestrul anterior, potrivit companiei de Cercetare Strategy Analitics.

Actiunile HTC au scazut, insa, cu un total de 59 de procente din data 6 iulie pana acum. Atunci analistii Kevin Chang si Jonathan Gu de la Citigroup au publicat un raport prin care si-au exprimat intentia de revizuire negativa a actiunilor HTC si si-au redus tinta de pret pentru 12 luni cu 37 de procente.

In luna septembrie, analistii si-au revizuit din nou recomandarea pe "hold", dupa ce actiunile scazusera deja peste 30 de procente, apoi a catalogat-o drept "sell" pe 23 noiembrie.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#HTC proces Citigroup, #analist Gitigroup raport HTC, #actiuni HTC scadere , #Companii IT