Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

HP respinge oferta de 35 de miliarde de dolari a Xerox: Mai trebuie bani!

HP respinge oferta de 35 de miliarde de dolari a Xerox: Mai trebuie bani!


HP Inc a anuntat joi ca a respins oferta majorata de preluare din partea Xerox, de aproximativ 35 miliarde de dolari, apreciind ca oferta inca subevalueaza producatorul american de PC-uri, transmite Reuters.

Luna trecuta, Xerox, unul dintre cei mai mari producatori de fotocopiatoare, a majorat oferta de cumparare a HP Inc de la 22 la 24 de dolari pe actiune, dupa ce tentativa precedenta de achizitionare fusese respinsa.

"Mesajul nostru catre actionarii HP este clar: oferta subevalueaza HP si acorda beneficii disproportionate actionarilor Xerox, in detrimentul actionarilor HP", a afirmat joi Chip Bergh, presedintele Board-ului producatorului american de PC-uri.

Acesta a adaugat: "Oferta Xerox ii va lasa pe actionarii nostri cu o investitie intr-o entitate combinata care este afectata de povara datoriilor si care, prin urmare, va avea nevoie de reduceri de costuri care vor pune in pericol intreaga companie".

Reprezentantii Xerox nu au dorit sa comenteze declaratia.

In 5 noiembrie, Xerox a inaintat o oferta de 33,5 miliarde de dolari in actiuni si numerar pentru achizitionarea HP. Actionarii HP au respins oferta, apreciind ca aceasta "subevalueaza semnificativ" compania. Totusi, HP a lasat usa deschisa pentru un acord prin care ar achizitiona Xerox, precizand ca recunoaste potentialele beneficii ale consolidarii.

HP Inc a luat nastere in 2016 odata cu divizarea gigantului Hewlett-Packard in HP Inc, divizia care produce PC-uri si imprimante, si HP Enterprise, divizia care a regrupat operatiunile de cloud computing si servere.

Potrivit analistilor, Xerox va trebui sa isi asume datorii de cel putin 20 de miliarde de dolari pentru a putea prelua HP, in conditiile in care capitalizarea de piata a Xerox este de aproximativ opt miliarde de dolari, fata de o capitalizare de piata de aproximativ 27,3 miliarde dolari pentru HP Inc.

HP, unul dintre cei mai mari producatori de imprimate, si Xerox, unul dintre cei mai mari producatori de fotocopiatoare, trec printr-o perioada dificila, in conditiile in care diminuarea utilizarii de imprimante si copiatoare la domiciliu sau la birou le afecteaza cele mai profitabile afaceri. De asemenea, HP are probleme cu o piata a PC-urilor in stagnare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2632 ori
Citeste mai multe despreHP oferta XEROX