Google si Apple se lupta pentru brevetele Kodak

Miercuri, 08 August 2012, ora 12:36
1150 citiri
Google si Apple se lupta pentru brevetele Kodak

Compania Kodak a primit oferte de la Apple si Google pentru o serie de brevete, iar sumele vehiculate sunt cuprinse intre intre 150 si 250 de milioane de dolari.

Kodak, companie care se afla in faliment, doreste sa vanda 1.100 de brevete digitale, care ar putea valora pana la 2,6 miliarde de dolari, pentru a-si achita datoriile fata de creditori, scrie CNBC.

Un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa dea mai multe detalii, mentionand ca nu este corect sa discute despre acest proces.

Atunci cand companiile intra in faliment, licitatiile organizate pentru brevetele detinute pot atinge sume importante. Spre exemplu, Nortel Networks a vandut in 2011 portofoliul de brevete pentru 4,5 miliarde de dolari, dupa ce oferta initiala era de doar 900 de milioane de dolari.

Licitatiile privind patentele detinute de Kodak urmeaza sa inceapa miercuri dimineata.

Kodak a intrat in faliment inca din ianuarie, dupa ce nu a mai reusit sa tina pasul cu competitia, dupa ce consumatorii au inceput sa prefere din ce in ce mai mult fotografia digitala, in schimbul celei clasice.

Kodak a renuntat pana si la mentinerea numelui sau in denumirea celebrului teatru din Hollywood, unde sunt organizate anual premiile Oscar.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#licitatie Kodak, #brevete Kodak, #vanzare brevete Kodak, #patente Kodak , #Companii IT