Google se ia la intrecere cu Apple si Amazon

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 09:19
1794 citiri
Google se ia la intrecere cu Apple si Amazon
Sursa foto: pinoytutorial.com

Google a pornit muzica, in marile magazine online din SUA, intr-o tentativa de a taia din avantul obtinut de Apple si Amazon pe piata distributiei de divertisement audio, in ciuda absentei unei case de discuri majore.

Google Music, cu mai mult de 13 milioane de melodii, va fi integrat cu Android Market, magazinul online al companiei pentru aplicatii smartphone si clipuri video, "varful de lance" in competitia cu Apple, Amazon si, mai nou, Facebook, relateaza Reuters.

Toate aceste trei companii au integrat muzica pe platformele lor online, in mai multe etape si i-au acordat, fiecare, o importanta diferita.

De asemenea, reprezentantii Amazon, Apple si Facebook s-au asigurat ca utilizatorii telefoanelor inteligente vor putea sa acceseze usor cantecele favorite si videoclipurile preferate direct de pe smartphone.

Google Music le va permite utilizatorilor sa acceseze rapid melodii si sa le poata impartasi cu prietenii lor virtuali, de pe orice dispozitiv cu conectare la Internet.

Pe de alta parte, un mare inconvenient al Google Music este absenta coloanelor sonore oferite de Warner Music, un nume greu in distributia de muzica, avand in vedere ca are in portofoliu artisti precum Led Zeppelin si Prince.

Google a negociat cu trei din patru companii majore din industria muzicala: Grupul Vivendi, Universal Music, Sony Music Entertainment si EMI.

Analistii apreciaza ca este putin probabil ca vanzarea de muzica online sa ofere venituri considerabile pentru Google sau o majorare substantiala a profitului. Cu toate acestea, Google trebuie sa fie prezent in piata, pentru a putea preveni o extindere a influentei Amazon si Facebook.

Industria de muzica digitala, dominata de Apple inregistreaza vanzari globale de miliarde de dolari, iar analistii se asteapta ca acest segment sa inregistreze o crestere de 7% in 2011, pana la 6.3 miliarde de dolari.

Google Music a fost prezentat la un eveniment spectaculos, in Hollywood.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#lansare Google Music, #Google music , #Companii IT