FintechOS, fondata de doi romani, in topul start-up-urilor cu cea mai buna finantare din Europa

Luni, 10 Februarie 2020, ora 16:02
4760 citiri
FintechOS, fondata de doi romani, in topul start-up-urilor cu cea mai buna finantare din Europa
Foto: CB Insights

FintechOS, start-up-ul fintech cu cea mai rapida crestere din Europa Centrala si de Est (CEE), se numara printre cele mai bine finantate start-up-uri din Europa, potrivit unui raport publicat recent de CB Insights.

CB Insights, cu sediul la New York, agrega si analizeaza informatii la nivel global despre industrii in curs de dezvoltare, fonduri de investitii, startup-uri si inovatie.

In decembrie 2019, FintechOS a primit o runda de finantare Serie A in valoare de 14 milioane de dolari, pentru a-si sustine cresterea accelerata si pentru a se extinde global, fiind vizate Europa, Asia de Sud-Est si Statele Unite ale Americii.

Runda a fost condusa de Earlybird Digital East Fund si OTB Ventures, cu participarea finantatorilor existenti, fondurile Gapminder Ventures si Launchub.

Fondata in 2017 de catre antreprenorii in serie Teodor Blidarus si Sergiu Negut, compania cu sediul la Londra are in prezent clienti in peste 20 de tari pe trei continente, si a inregistrat venituri recurente in 2019 cu 450% mai mari decat in anul anterior.

Teodor Blidarus, CEO si Co-Founder al FintechOS, a declarat: "Am construit FintechOS cu o misiune clara, aceea de a contribui la transformarea industriei financiare. Tehnologia FintechOS le ofera bancilor si companiilor de asigurari instrumentele sa interactioneze cu clientii lor rapid, eficient si intr-o maniera moderna, digitala.

Sustinuti de noua runda de finantare, investim in dezvoltarea mai multor aplicatii, servicii si solutii care sa faciliteze comunicarea institutiilor financiare cu clientii acestora pe mai multe canale."

Potrivit raportului CB Insights, Europa gazduieste importante start-up-uri inovatoare si numeroase centre de dezvoltare in orase precum Berlin, Stockholm si Londra. Dar "boom-ul tehnologic s-a raspandit pe intregul continent". "Din 2015 pana in prezent, start-upurile tehnologice din Europa au atras aproximativ 90 de miliarde de dolari."

Analiza CB Insights include companii tehnologice ale caror finantari au fost facute publice, si care au primit investitii mai mari de un milion de dolari incepand cu 2015.

In topul intocmit de CB Insights se regasesc unicorni precum Klarna - furnizor de servicii de plati online (Suedia), N26 - o platforma mobila de banking (Germania), BlaBlaCar - o platforma digitala de transport (Franta), Vinted - o platforma de ecommerce (Lituania).

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Fintech OS crestere 2019, #cele mai bine finantate start up , #Companii IT