Este oficial: Kodak a intrat in faliment

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 08:12
1811 citiri
Este oficial: Kodak a intrat in faliment
Kodak dispare

Compania care a inventat camera foto digitala, in 1975, a intrat in faliment, dupa ani de zile in care s-a straduit sa tina pasul cu noile tehnologii.

Kodak a solicitat astazi statului intrarea in faliment, conform unui comunicat de presa transmis de companie. Conform companiei, cererea are ca scop inceperea unui proces de reorganizare, declararea falimentului oferindu-i protectie in fata creditorilor.

In ultimele luni, actiunile celebrului producator au fost supuse unei presiuni imense pe fondul speculatiilor traderilor legate de apropierea sfarsitului Kodak, conform BusinessInsider.com.

Saptamana trecuta, investitorii au vazut o raza de lumina cand managementul a anuntat ca a restructurat afacerile companiei cu scopul de a taia din costuri si a face rost de lichiditati. Vestea a dus la cresterea pretului actiunilor, insa cei care s-au grabit sa cumpere au ramas acum cu ochii in soare.

In data de 4 ianuarie, Wall Street Journal scria ca Eastman Kodak se pregateste sa ceara intrarea in faliment. Chiar cu o zi inainte, compania fusese notificata de Bursa de Marfuri de la New York ca actiunile sale vor fi delistate daca nu vor depasi cat de curand pretul de 1 dolar per actiune.

Cateva zile mai tarziu, Bloomberg spunea ca Eastman Kodak s-a intalnit cu Citigroup in speranta de a face rost urgent de finante.

Caderea Kodak

Profitul companiei a scazut drastic din cauza incetinirii cererii pentru filmul traditional de camere foto, dar si din cauza competitiei din partea Canon si Hewlett Packard pe segmentul de camere foto digitale si imprimante. Lichiditatile Kodak au scazut la 862 de milioane de dolari la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului trecut, de la 1,4 miliarde de dolari, detinute in aceeasi perioada a anului 2010.

Compania, cu onorabila varsta de 131 de ani, ar avea nevoie de finantari de minim un miliard de euro pentru a nu disparea definitiv.

Cisteste mai multe despre caderea Kodak si in articolele

Kodak intra in faliment

Kodak, intre faliment si renastere

Kodak se reorienteaza in fata falimentului

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Kodak faliment, #kodak camera foto, #kodak aparat foto, #kodak film, #cerere intrare faliment , #Companii IT