Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Elon Musk a fost obligat sa demisioneze de la presedintia Tesla

Elon Musk a fost obligat sa demisioneze de la presedintia Tesla


Compania Tesla a acceptat sa il demita pe Elon Musk din functia de presedinte al consiliului de administratie si sa plateasca o amenda de 40 de milioane de dolari, in cadrul unei intelegeri cu SEC (Securities and Exchange Commission, comisia de supraveghere a valorilor mobiliare si a burselor din SUA).

SEC a facut anuntul sambata, in urma unei anchete declansate de anuntul facut de fondatorul Tesla in reteaua Twitter, pe 7 august, ca ar putea delista compania de la bursa, achizitionand actiunile de pe piata la pretul de 240 de dolari bucata, si ca fondurile in acest scop sunt asigurare, informeaza DPA.

"De fapt, Musk stia ca tranzactia potentiala este nesigura si supusa multor conditii", a explicat SEC, care a formulat saptamana aceasta acuzatii de frauda. Comisia a remarcat ca mesajele respective prin Twitter au perturbat semnificativ piata.

Acordul cu SEC nu implica nicio recunoastere a vinovatiei de catre Musk sau de catre firma producatoare de autovehicule electrice pe care o conduce. Elon Musk va putea ramane director general, iar viitorul presedinte al consiliului de administratie va trebui sa ii supravegheze mai bine comunicatiile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1631 ori
Citeste mai multe despreElon Musk Tesla Elon Musk demisie