Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Disputele intre Apple si Samsung, in atentia Comisiei Europene

Disputele intre Apple si Samsung, in atentia Comisiei Europene


Comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia si-a exprimat public ingrijorarea privind folosirea incorecta a drepturilor de proprietate intelectuala.

Este pentru prima oara cand comisarul antitrust isi exprima public ingrijorarea referitoare la disputele in domeniul patentelor din sectorul telefoniei mobile.

Executivul Uniunii Europene a cerut in aceasta luna Apple si Samsung detalii legate la patentele folosite ca standarde in industria telefoniei mobile. Ambele companii sunt implicate in 20 de procese care au loc in 10 tari.

"Am cerut informatii atat Apple, cat si Samsung, dar nu am primit inca raspunsuri. Trebuie sa analizam situatia, pentru ca drepturile de proprietate intelectuala pot fi folosite pentru distorsionarea concurentei", a spus Almunia.

El a aratat ca problemele exista in special in sectorul IT, dar nu numai.

"Apple si Samsung reprezinta doar unul dintre cazurile in care drepturile de proprietate intelectuala pot fi folosite ca instrument pentru restrictionarea concurentei", a adaugat comisarul.

Potrivit analistilor, companiile pot obtine un avantaj in fata companiilor rivale prin interzicerea, in justitie, a comercializarii produselor acestora.

Tableta Galaxy fabricata de grupul sud-coreean Samsung este principalul produs concurent al iPad, fabricat de Apple.

Apple mai este implicata in procese legate de patente cu compania HTC din Hong Kong si cu compania americana Motorola.

Comisia Europeana poate amenda companiile cu pana la 10% din cifra de afaceri in cazul incalcarii legislatiei antitrust.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1477 ori