Disputele intre Apple si Samsung, in atentia Comisiei Europene

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 19:45
1720 citiri
Disputele intre Apple si Samsung, in atentia Comisiei Europene
Apple vs. Samsung/Sursa:stanleyvarghese.com/

Comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia si-a exprimat public ingrijorarea privind folosirea incorecta a drepturilor de proprietate intelectuala.

Este pentru prima oara cand comisarul antitrust isi exprima public ingrijorarea referitoare la disputele in domeniul patentelor din sectorul telefoniei mobile.

Executivul Uniunii Europene a cerut in aceasta luna Apple si Samsung detalii legate la patentele folosite ca standarde in industria telefoniei mobile. Ambele companii sunt implicate in 20 de procese care au loc in 10 tari.

"Am cerut informatii atat Apple, cat si Samsung, dar nu am primit inca raspunsuri. Trebuie sa analizam situatia, pentru ca drepturile de proprietate intelectuala pot fi folosite pentru distorsionarea concurentei", a spus Almunia.

El a aratat ca problemele exista in special in sectorul IT, dar nu numai.

"Apple si Samsung reprezinta doar unul dintre cazurile in care drepturile de proprietate intelectuala pot fi folosite ca instrument pentru restrictionarea concurentei", a adaugat comisarul.

Potrivit analistilor, companiile pot obtine un avantaj in fata companiilor rivale prin interzicerea, in justitie, a comercializarii produselor acestora.

Tableta Galaxy fabricata de grupul sud-coreean Samsung este principalul produs concurent al iPad, fabricat de Apple.

Apple mai este implicata in procese legate de patente cu compania HTC din Hong Kong si cu compania americana Motorola.

Comisia Europeana poate amenda companiile cu pana la 10% din cifra de afaceri in cazul incalcarii legislatiei antitrust.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Apple Samsung Comisia Europeana, #disputa Apple Samsung , #Companii IT