Dell se delisteaza de la bursa intr-o tranzactie de 24 miliarde de dolari

Marti, 05 Februarie 2013, ora 11:02
1618 citiri
Dell se delisteaza de la bursa intr-o tranzactie de 24 miliarde de dolari

Producatorul de PC-uri Dell se va delista de la bursa intr-o tranzactie de 24 miliarde de dolari prin care fondatorul companiei, Michael Dell, va pastra controlul, iar Microsoft va deveni unul dintre cei mai importanti actionari.

Consiliul de Administratie al Dell se pregatea luni seara sa intre in sedinta pentru a vota oferta, iar acordul ar putea fi anuntat inca de marti dimineata, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Tranzactia evalueaza Dell la 13,5 - 13,75 dolari pe actiune. Titlurile Dell au inchis luni la New York la 13,27 dolari, cu o capitalizare de piata de 23 miliarde de dolari.

Microsoft va investi doua miliarde de dolari la Dell prin aceasta operatiune, iar fondul Silver Lake Management va aduce peste un miliard de dolari.

Directorul general Michael Dell va contribui cu participatia pe care o detine, de 15,7%, evaluata la 3,6 miliarde de dolari, si va investi alte 700 milioane de dolari cash din averea personala pentru a pastra controlul asupra companiei, au afirmat sursele citate.

Alte 15 miliarde de dolari vor proveni din imprumuturi de la banci. Diferenta pana la 24 de miliarde de dolari va fi acoperita astfel de Microsoft, Silver Lake, Michael Dell si din rezervele companiei, care va rascumpara actiuni de cateva miliarde de dolari pentru a se delista.

Producatorul de PC-uri este listat la bursa de 25 de ani, dar a avut probleme in ultima perioada, nereusind sa tina pasul cu ascensiunea smartphone-urilor si tabletelor si cu tranzitia catre cloud computing.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Dell, Microsoft si Silver Lake au refuzat sa comenteze informatiile.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Dell delistare bursa, #Dell bursa SUA , #Companii IT