Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Chinezii rascumpara Alibaba: 7,6 miliarde $ pentru jumatate din participatia Yahoo la companie

Chinezii rascumpara Alibaba: 7,6 miliarde $ pentru jumatate din participatia Yahoo la companie


Alibaba Group China a finalizat preluarea a jumatate din participatia de 40% detinuta de Yahoo la companie, tranzactia, de 7,6 miliatde de dolari, fiind parte a unei intelegeri care va permite gigantului de comert online sa rascumpere si restul titlurilor detinute de Yahoo.

Fondurile atrase de Alibaba pentru achizitie evalueaza compania la aproape 40 de miliarde de dolari si au fost asigurate de un consortiu de investitori straini, dar si chinezi, precum China Development Bank si China Investment Corporation International, potrivit Wall Street Journal.

Yahoo a primit pentru participatia de 20% cedata Alibaba 6,3 miliarde de dolari si actiuni preferentiale de 800 de milioane de dolari. La aceasta suma s-au adaugat alte 550 de milioane de dolari pentru schimbari in acordul companiilor de licentiere de drepturi de autor.

Alibaba are optiunea a de cumpara restul participatiei Yahoo dupa o oferta publica initiala.

Compania chineza, care a ajuns in mai la un acord cu Yahoo pentru preluarea pachetului de actiuni, a delistat platforma de e-commerce Alibaba.com, in urma unor achizitii de 3 miliarde de dolari in iunie.
.
Yahoo a preluat participatia de 40% la Alibaba in 2005 pentru 1 miliard de dolari si vanzarea operatiunilor Yahoo China catre Alibaba Group.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1314 ori