Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cei mai mari investitori IT din Romania sfideaza criza

Cei mai mari investitori IT din Romania sfideaza criza


Ericsson, HP sau Oracle sunt doar cateva din companiile mari de IT care au inregistrat cifre de afaceri de zeci si sute de milioane de euro pe piata din Romania, asigurand locuri de munca pentru peste 9.500 de angajati.

Printre gigantii din domeniul IT, care isi desfasoara activitatea in Bucuresti cu cele mai mari cifre de afaceri se numara Ericsson, HP si Oracle, informeaza Antena3.

Compania suedeza Ericsson, cel mai mare producator de retele de telefonie mobila din lume a inregistrat o cifra de afaceri de 134 de milioane de euro si un profit de 2,4 milioane, in timp ce HP a avut un profit de 10, 6 milioane de euro iar Oracle 5,6 milioane de euro profit in 2010.

In ceea ce priveste investitiile pe judete, cea mai mare investitie a unei companii IT este cea realizata de Nokia la Jucu, care se ridica la 60 de milioane de euro, in timp ce compania ACI Worldwide au investit semnificativ in judetul Timis.

In mare parte, investitiile in domeniul IT se concentreaza in regiunea Bucuresti-Ilfov, care a atras 62,2%, in timp ce regiunea din nord-est este cea mai putin atractiva, atrang doar 2,4% din totalul investitiilor straine directe, conform BNR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1749 ori