Cei mai mari investitori IT din Romania sfideaza criza

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 10:05
1971 citiri
Cei mai mari investitori IT din Romania sfideaza criza

Ericsson, HP sau Oracle sunt doar cateva din companiile mari de IT care au inregistrat cifre de afaceri de zeci si sute de milioane de euro pe piata din Romania, asigurand locuri de munca pentru peste 9.500 de angajati.

Printre gigantii din domeniul IT, care isi desfasoara activitatea in Bucuresti cu cele mai mari cifre de afaceri se numara Ericsson, HP si Oracle, informeaza Antena3.

Compania suedeza Ericsson, cel mai mare producator de retele de telefonie mobila din lume a inregistrat o cifra de afaceri de 134 de milioane de euro si un profit de 2,4 milioane, in timp ce HP a avut un profit de 10, 6 milioane de euro iar Oracle 5,6 milioane de euro profit in 2010.

In ceea ce priveste investitiile pe judete, cea mai mare investitie a unei companii IT este cea realizata de Nokia la Jucu, care se ridica la 60 de milioane de euro, in timp ce compania ACI Worldwide au investit semnificativ in judetul Timis.

In mare parte, investitiile in domeniul IT se concentreaza in regiunea Bucuresti-Ilfov, care a atras 62,2%, in timp ce regiunea din nord-est este cea mai putin atractiva, atrang doar 2,4% din totalul investitiilor straine directe, conform BNR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#Ericsson Oracle companii IT, #companii straine investitii Romania , #Companii IT