Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cand devine functional comparatorul online de tarife telecom

Cand devine functional comparatorul online de tarife telecom


Aplicatia web care va permite utilizatorilor sa compare online ofertele de comunicatii va fi functionala pana la finele lunii iunie, dupa ce UTI Systems a livrat ANCOM echipamentele hardware si licentele software necesare proiectului.

In prima parte a anului trecut, ANCOM a organizat o licitatie pentru desemnarea furnizorului comparatorului online de tarife telecom.

In august 2012, institutia a desemnat castigatoare oferta UTI Systems, valoarea contractului fiind de 1,32 milioane de lei, inclusiv TVA.

"Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a finalizat proiectul tehnic cofinantat din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea unei aplicatii online care va efectua analize comparative ale planurilor tarifare existente pe piata pentru trei categorii de servicii de comunicatii: telefonie mobila, telefonie fixa si acces la internet in banda larga, urmand sa returneze un clasament al celor mai avantajoase planuri tarifare din punct de vedere al pretului, care corespund optiunilor exprimate de utilizator", se arata intr-un comunicat al Ancom.

In perioada urmatoare, furnizorii de servicii de comunicatii vor introduce in baza de date toate ofertele comerciale de telefonie fixa, mobila si acces la internet in banda larga, iar reprezentantii ANCOM vor verifica si valida datele incarcate in aplicatie.

"Utilizatorii finali vor putea accesa aplicatia online in prima jumatate a acestui an", se mai spune in comunicat.

Pe baza optiunilor utilizatorilor, aplicatia va realiza analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piata din Romania pentru telefonie fixa, mobila si acces la internet in banda larga, urmand sa returneze, pentru fiecare interogare, un clasament al acestora din punct de vedere al pretului.

In momentul afisarii rezultatelor, vor fi publicate si alte detalii relevante precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere, informatii privind existenta unor promotii etc.

Proiectul "Aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali" va fi finantat din fonduri ANCOM si Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea asistentei nerambursabile acordata din fonduri publice este de 886.000 lei.

Aplicatia este dezvoltata ca urmare a prevederilor Deciziei ANCOM 77/2009 privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1419 ori