BenQ a inregistrat la finalul lui 2013 cele mai bune vanzari din ultimii 5 ani

Marti, 04 Februarie 2014, ora 11:12
1196 citiri
BenQ a inregistrat la finalul lui 2013 cele mai bune vanzari din ultimii 5 ani

BenQ a incheiat trimestrul al patrulea din 2013 cu o cota de 56,2% pe piata proiectoarelor din Romania, inregistrand cele mai bune rezultate trimestriale din ultimii cinci ani.

"In ultimul trimestru al anului 2013 am inregistrat o crestere a vanzarilor de proiectoare de 39% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012, pe fondul unui avans total al pietei de 12%. Astfel, in trimestrul al patrulea, vanzarile BenQ sunt mai mari decat cele inregistrate de toate brandurile la un loc in Romania", a declarat Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.

Compania pastreaza, astfel, pozitia de lider al pietei locale de proiectoare, pe care o detine in Romania din anul 2009.

BenQ si-a pastrat pozitia de lider in ultimul trimestru al anului pe toate cele trei segmente pe care activeaza. Astfel, pe zona de produse adresate companiilor, BenQ a incheiat trimestrul al patrulea cu o cota de de 45,9% din piata, iar pe segmentul institutional, vanzarile BenQ reprezinta aproximativ 67,9% din cele totale la nivelul Romaniei.

Proiectoarele cu functii performante si rezolutii mari, preferate pentru acasa

Pe segmentul produselor destinate utilizarii casnice, piata evolueaza catre modele cu functii performante si rezolutii mari, pentru a asigura o experienta cinematografica imersiva si completa.

"In perioada octombrie-decembrie 2013, piata de proiectoare de tip Home Cinema a crescut cu 11% in volum, dar cu 34% din punct de vedere valoric. Aceasta diferenta ne arata o maturizare a pietei, respectiv o orientare a clientilor catre produse cu rezolutii mari, cu caracteristici special gandite pentru un sistem home cinema complet, cu o calitate imbunatatita a imaginii, dar si cu o conectivitate complexa, ce permite conectarea proiectorului, fie prin cablu, fie prin optiuni wireless, la console, la playere, la telefon sau la set-top-box", explica Dragos Salamac.

BenQ a inregistrat o crestere de 33% a vanzarilor de proiectoare cu rezolutie Full-HD 1080p si de 112% pentru modelele cu rezolutie WXGA si 720p.

Totodata, din punctul de vedere al luminozitatii, un avans important, de 150%, a fost inregistrat pe segmentul produselor intre 3000 si 3499 lumeni. Pe aceasta categorie, BenQ a raportat o crestere a vanzarilor de 167%, ca urmare a includerii in portofoliu a unor produse cu luminozitate ridicate care dispun si de conectivitate extinsa: Wi-Fi, USB readere, LAN Control.

Din punct de vedere al capabilitatii 3D, proiectoarele 3D au ajuns la o pondere de 69% in piata, avand o crestere de 32%. Pe acest segment, cota de piata a BenQ se ridica la 75% din totalul proiectoarelor 3D vandute in Romania.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#benq romania, #videoproiectoare piata, #videoproiectoare benq , #Companii IT