Apple, aproape de knock-out in ring cu Motorola

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 10:10
1542 citiri
Apple, aproape de knock-out in ring cu Motorola

Apple a primit de curand doua decizii judecatoresti nefavorabile, una dupa alta, care au dat castig de cauza companiei Motorola. Aceasta se asteapta la o recompensa financiara de peste 100 de milioane de dolari.

Totul a inceput cand Apple a fost fortata sa scoata optiunea de cumparare pentru iPhone 3GS, iPhone 4 si iPad-urile 3G de pe website-ul sau din Germania, dupa ce Motorola a castigat o decizie impotriva companiei.

Decizia judecatoreasca viza patentele care sunt esentiale pentru produsele 3G/UMTS din magazinul online al Apple Store, in Germania. Ca rezultat, iPhone 4S ramanea singurul dispozitiv disponibil pentru achizitie online.

Decizia afecta Apple doar in Germania si era vorba doar de mediul online, nu si de magazinele de retail. Clientii puteau achizitiona in continuare produse din magazinele fizice ale companiei sau ale partenerilor selectati de Apple din Germania.

Decizia a fost suspendata temporar, dar necazurile Apple cu Motorola nu s-au oprit aici.

iCloud vs Motorola

O curte judecatoreasca din Germania a ajuns la decizia (definitiva) ca anumite servicii pentru e-mail furnizate de Apple au incalcat un patent Motorola. Prin urmare, a aparut o alta interdictie, care vizeaza serviciile de tip push e-mail (e-mail in timp real), care sunt furnizate de catre Apple prin serviciile iCloud.

Patentul Motorola, incalcat de Apple, este obtinut inca din 1995, pe cand producatorul lucra la tehnologia de tip push pentru anumite pagere, in acelasi timp cu RIM, producatorul telefoanelor BlackBerry. De altfel, Motorola si RIM au fost angajate intr-un razboi al patentelor, care pana la urma s-a incheiat printr-o intelegere, obtinuta in 2010.

Motorola se asteapta la o plata de peste 100 de milioane de euro din partea Apple pentru incalcarea acestui patent.

Clientilor germani de servicii iCloud li se pot intreruperea serviciile de e-mail oricand, scrie NextWeb.

Cu toate ca e vorba de o decizie permanenta, Apple are sansa de a face apel, dar nu va putea opri suspendarea serviciilor, care va avea loc doar in Germania.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#patente inventii companii, #patente Apple Motorola, #Apple vs Motorola , #Companii IT