Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile Cisco au crescut in trimestrul doi. Cum a reusit sa "fenteze" criza din Europa

Afacerile Cisco au crescut in trimestrul doi. Cum a reusit sa "fenteze" criza din Europa


Cisco Systems a raportat un venit trimestrial in crestere cu 4,4%, la 11,7 miliarde de dolari, avansul fiind pus pe seama reducerilor de personal pe care compania le-a facut de la inceputul acestui an.

Profitul, excluzand cateva costuri, a fost de 47 de centi pe actiune, au anuntat miercuri reprezentantii companiei. Veniturile Cisco au crescut cu 4,4% la 11,7 miliade de dolari, peste estimarile analistilor de 11,6 miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Venitul companiei in aceeasi perioada din 2011 se ridica la 11,2 miliarde de dolari.

Venitul net a crescut cu 15 procente la 2,5 miliarde dolari sau 47 centi pe actiune, de la 2,2 miliarde dolari sau 40 de centi pe actiune cat era in aceeasi perioada a anului precedent.

Rezultatele financiare ale companiei sunt puse pe seama reducerilor de personal, a cresterii vanzarilor datorita reducerilor de pret prin campanii promotionale si a inchiderii unor sucursale. Cisco a renuntat la 7.800 de angajati.

Desi eforturile managementului de a tine compania pe linia de plutire dau roade, cererea de noi echipamente in tarile europene, India si agentiile guvernamentale a scazut in ultima perioada, a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, John Chambers, CEO Cisco.

"Situatia din Europa va continua sa se inrautateasca, iar vanzarile catre agentiile guvernamentale din SUA nu vor creste in urmatoare perioada", a spus Chambers.

Cererea de noi echipamente din tarile Europei, Orientului Mijlociu si Africii au scazut cu sase procente anul trecut. Totusi, pe piata din SUA cererea a crescut cu 4%, iar vanzarile in tarile din Asia au inregistrat un avans de 12 procente.


Veniturile Cisco au crescut cu 10%


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1035 ori