Actiunile Facebook, pe bursa din 18 mai

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 13:14
1508 citiri
Actiunile Facebook, pe bursa din 18 mai

Actiunile Facebook vor putea fi tranzactionate din 18 mai, dupa ce incepand cu luni, 7 mai, incepe Campania de informare a companiei, sustin surse ale Reuters.

Fondatorul si CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, va fi si el implicat in campania de informare in ceea ce priveste listarea la bursa a Facebook, scrie Reuters.

Multi analisti de pe Wall Street nu se asteptau ca liderul companiei sa ia parte la campania de informare care incepe pe 7 mai, dupa ce Zuckerberg a lipsit de la o intalnire importanta din martie, cedand locul sau lui Sheryl Sandberg si lui David Ebersman, doi directori importanti ai companiei. Absenta sa din martie a enervat investitorii care s-au aratat indignati ca CEO-ul, care are control aproape absolut asupra companiei sale, a "umilit" Wall Street-ul.

Campaniile de informare cu privire la Oferta Publica Initiala, in care managementul companiei prezinta strategia potentialilor investitori, dureaza de obicei intre una si doua saptamani. Daca acestea evolueaza bine, actiunile pot intra la tranzactionare cu cateva zile mai devreme.

Facebook ar putea strange cel putin 5 miliarde de dolari in ceea ce poate deveni cel mai mare IPO al companiilor din Silicon Valley. Cea mai mare retea de socializare din lume continua sa trezeasca interesul investitorilor in ciuda rezultatelor dezamagitoare de pe primul trimestru al 2012, care au ridicat intrebari in legatura cu capacitatea companiei de a sustine cresteri pe termen lung.

O sursa familiara problemei a declarat ca achizitiile efectuate recent de companie ar fi putut amana listarea la bursa cu o saptamana pe masura ce autoritatile isi dau acordul pe tranzactii.

Cu toate acestea, legalitatile sunt aproape complete, ceea ce ar permite Facebook sa inceapa campania de informare pe 7 mai, sustine o sursa citata de Reuters, care a preferat sa ramana anonima deoarece nu are dreptul sa dezvaluie detalii despre IPO-ul retelei de socializare.

"Nu am vazut investitori atat de variati care sa isi arate interesul intr-un IPO de la Google incoace. Cererea din partea acestora e foarte mare", a spus Scott Sweet al IPO Boutique, o companie de cercetare. "Ma astept la o Campanie de informare care sa fie atat de populara incat investitorii sa nu aiba loc in sala".

Profitul Facebook, cu 12% mai mic

Facebook, a anuntat ca profitul sau net a scazut in primul trimestru din 2012 cu 12%, la 205 milioane de dolari, de la 233 milioane de dolari in perioada similara din 2011.

Compania a depasit in primul trimestru 900 de milioane de utilizatori activi iar numarul angajatilor a crescut la 3.539 in ultimele 12 luni.

Veniturile, care au totalizat 1,06 miliarde de dolari in perioada ianuarie-martie 2012, au scazut cu 6% comparativ cu trimestrul patru din 2011. Este primul declin trimestrial din 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#listare bursa facebook, #Facebook IPO, #roadshow Facebook , #Companii IT