Achizitiile scumpe si schimbarile de management dauneaza grav HP

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 13:38
1506 citiri
Achizitiile scumpe si schimbarile de management dauneaza grav HP

Hewlett-Packard a fost retrogradata de catre Standard and Poor's Ratings din cauza cresterii datoriei companiei, cauzata de achizitia Autonomy Corp, dar si din pricina schimbarilor strategice in managementul companiei.

S & P a redus, de asemenea, ratingul Hewlett-Packard pe termen scurt de la A-2 de la A-1. Perspectiva ratingului HP este, insa stabila, a anuntat joi S & P, transmite Bloomberg.

S&P a redus ratingul de credit corporativ negarantat al companiei HP de la A la BBB+, din cauza "schimbarilor strategice majore", a cifrei de afaceri in scadere si a rascumpararilor de actiuni. Toate acestea au crescut riscurile pentru investori.

Hewlett-Packard incearca sa-si revina in urma rezultatelor slabe inregistrate in semestrul al treilea dar si dupa schimbarile in management care au dus la inlocuirea a 2 directori executivi pe parcurs a 14 luni.

Achizitia companiei Autonomy, o tranzactie de 10.3 miliarde de dolari realizata de catre CEO-ul Leo Apotheke, a atras furia investitorilor si a condus la inlocuirea lui in septembrie cu Meg Whitman.

"Ei au nevoie sa isi consolideze bilantul contabil prin generarea de numerar si trebuie sa inceapa sa isi plateasca datoriile, sustin analistii.

Reprezentantii HP au refuzat sa comenteze retrogradarea ratingului de catre S&P.

Actiunile Hewlett-Packard au scazut cu 14 centi la 27.81 de dolari, dupa ce S&P a anuntat retrogradarea societatii. Actiunile HP au scazut cu 34% in acest an.

Retrogradarea S&P ar putea costa scump Hewlett-Packard daca urmareste emiterea de obligatiuni pe termen lung, mai spun analistii.

"Nu cred ca a fost o actiune nejustificata - Cred ca nivelul retrogradarii a fost prea dur. Pentru a face un downgrade de doua nivele si de a retrograda compania de la categoria "A" este incredibil de pesimist", a declarat Joe Levington, analist.

Moody Investors Service avertiza pe data 28 octombrie ca este posibil ca ratingul de credit al producatorului de calculatoare sa fie retrogradat.

Hewlett-Packard a pierdut, de asemenea, titlul de cel mai mare producator mondial de calculatoare server in favoarea International Business Machines Corp (IBM), in al treilea trimestru, a anuntat Gartner Inc in aceasta saptamana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#HP rating SP, #datorii Hewlett Packard, #management HP , #Companii IT