Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Achizitiile scumpe si schimbarile de management dauneaza grav HP

Achizitiile scumpe si schimbarile de management dauneaza grav HP


Hewlett-Packard a fost retrogradata de catre Standard and Poor's Ratings din cauza cresterii datoriei companiei, cauzata de achizitia Autonomy Corp, dar si din pricina schimbarilor strategice in managementul companiei.

S & P a redus, de asemenea, ratingul Hewlett-Packard pe termen scurt de la A-2 de la A-1. Perspectiva ratingului HP este, insa stabila, a anuntat joi S & P, transmite Bloomberg.

S&P a redus ratingul de credit corporativ negarantat al companiei HP de la A la BBB+, din cauza "schimbarilor strategice majore", a cifrei de afaceri in scadere si a rascumpararilor de actiuni. Toate acestea au crescut riscurile pentru investori.

Hewlett-Packard incearca sa-si revina in urma rezultatelor slabe inregistrate in semestrul al treilea dar si dupa schimbarile in management care au dus la inlocuirea a 2 directori executivi pe parcurs a 14 luni.

Achizitia companiei Autonomy, o tranzactie de 10.3 miliarde de dolari realizata de catre CEO-ul Leo Apotheke, a atras furia investitorilor si a condus la inlocuirea lui in septembrie cu Meg Whitman.

"Ei au nevoie sa isi consolideze bilantul contabil prin generarea de numerar si trebuie sa inceapa sa isi plateasca datoriile, sustin analistii.

Reprezentantii HP au refuzat sa comenteze retrogradarea ratingului de catre S&P.

Actiunile Hewlett-Packard au scazut cu 14 centi la 27.81 de dolari, dupa ce S&P a anuntat retrogradarea societatii. Actiunile HP au scazut cu 34% in acest an.

Retrogradarea S&P ar putea costa scump Hewlett-Packard daca urmareste emiterea de obligatiuni pe termen lung, mai spun analistii.

"Nu cred ca a fost o actiune nejustificata - Cred ca nivelul retrogradarii a fost prea dur. Pentru a face un downgrade de doua nivele si de a retrograda compania de la categoria "A" este incredibil de pesimist", a declarat Joe Levington, analist.

Moody Investors Service avertiza pe data 28 octombrie ca este posibil ca ratingul de credit al producatorului de calculatoare sa fie retrogradat.

Hewlett-Packard a pierdut, de asemenea, titlul de cel mai mare producator mondial de calculatoare server in favoarea International Business Machines Corp (IBM), in al treilea trimestru, a anuntat Gartner Inc in aceasta saptamana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1321 ori