Scaunul lui Rupert Murdoch ramane neclintit: Actionarii il sustin

Joi, 03 Mai 2012, ora 09:16
1374 citiri
Scaunul lui Rupert Murdoch ramane neclintit: Actionarii il sustin

Membrii Consiliului de administratie al News Corporation si-au exprimat, in unanimitate, sustinerea fata de presedintele grupului media, Rupert Murdoch, criticat dur de o comisie parlamentara britanica, relateaza site-ul postului de televiziune ITV.

Intr-un comunicat difuzat la New York, membrii Consiliului de administratie anunta ca au "deplina incredere in capacitatile si competentele manageriale ale presedintelui Rupert Murdoch".

Votul a avut loc dupa criticile unei comisii parlamentare britanice insarcinata cu anchetarea scandalului interceptarilor practicate de jurnalistii fostului tabloid News of the World (NoW).

Conform comisiei, magnatul media Rupert Murdoch "a inchis ochii in mod deliberat" in cazul interceptarilor telefonice practicate de jurnalistii tabloidului si "nu este apt" sa conduca un trust media international.

"Rupert Murdoch a inchis ochii si a dat dovada de o orbire deliberata asupra a ceea ce se intampla in societatile si publicatiile sale", a apreciat Comisia pentru Mass-Media, dupa o ancheta de peste noua luni in scandalul interceptarilor practicate la tabloidul News of the World, inchis in iulie 2011.

"Conchidem ca Rupert Murdoch nu este apt sa asume conducerea unui mare trust international", preciza Comisia in raportul sau final de 121 de pagini.

Raportul il critica si pe James Murdoch, fiul magnatului si fost presedinte al News International, filiala britanica a News Corporation, acuzat ca a dat dovada de "ignoranta deliberata" privind activitatile din redactia tabloidului.

Marti seara, News Corporation denunta raportul comisiei parlamentare britanice, considerandu-l drept "nejustificat si puternic tendentios", conform BBC News online.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#Rupert Murdoch scandal interceptari, #Rupert Murdoch News Corporation , #Companii internet