Piata anunturilor din Romania, printre cele mai dinamice din regiune - Interviu Cristina Gheorghitoiu, OLX.ro

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 08:12
10721 citiri
Piata anunturilor din Romania, printre cele mai dinamice din regiune - Interviu Cristina Gheorghitoiu, OLX.ro
Cristina Gheorghitoiu, Business Manager OLX.ro

Piata anunturilor din Romania este in plina dezvoltare si se numara printre cele mai dinamice din regiune, cu cresteri anuale semnificative si o concurenta puternica intre competitori.

Evolutia din ultimii ani a fost sustinuta de jucatorii de pe aceasta piata, iar acum circa 97% dintre romanii care au acces la Internet au accesat cel putin o singura data un site de anunturi, a declarat Cristina Gheorghitoiu, Business Manager OLX.ro pentru Business24.ro.

Site-ul de anunturi Mercador.ro s-a rebranduit la jumatatea lunii aprilie, devenind Olx.ro. denumire care provine de la Online Exchange. Conform datelor SATI, OLX.ro este cel mai accesat site din aceasta nisa.

Cum a evoluat piata de anunturi din Romania in ultimii ani? Ce a influentat aceasta evolutie?

Piata de anunturi din Romania este cu siguranta este una dintre cele mai dinamice la nivelul Europei Centrale si de Est, inregistrand in ultimii ani cresteri semnificative si o competitie foarte puternica pentru ocuparea pozitiei de lider. Cat priveste stadiul de dezvoltare, piata noastra nu a ajuns inca la maturitate.

Cresterea sustinuta din ultimii ani a fost accelerata de expunerea foarte mare pe care au avut-o jucatorii de pe aceasta nisa, ducand implicit si la educarea consumatorului care inca nu folosise o platforma de acest tip. In prezent, aproximativ 97% din utilizatorii de internet au accesat cel putin o data un site de anunturi, conform unui studiu desfasurat in parteneriat cu GfK.

Platforma Mercador.ro, de curand OLX.ro, a fost lansata la sfarsitul anului 2010 si a inregistrat cresteri puternice de la an la an. La nivelul anului trecut, numarul anunturilor noi cat si al celor active prezente pe site a crescut cu aprox. 130% comparativ cu anul anterior, ajungand in prezent la peste 2 milioane de anunturi active.

Care este pozitia OLX.ro pe piata din Romania? Cat de mult a crescut platforma de la lansare pana in prezent?

OLX.ro este platforma cu cele mai multe anunturi gratuite din Romania. Inca de la finalul anului 2013, Mercador.ro, acum OLX.ro, a ocupat primul loc in ceea ce priveste notorietatea brandului la nivelul site-urilor de anunturi din tara noastra, conform unui studiu GfK, fiind totodata si site-ul preferat de romani pentru postarea anunturilor.

Acest aspect reflecta rezultatele superioare pe care platforma noastra le-a livrat in ultimul an utilizatorilor de site-uri de anunturi, in raport cu alte solutii de pe piata.

De asemenea, in prezent OLX.ro este cel mai accesat site din nisa sa, cu aproximativ 4,3 milioane de utilizatori unici la nivel lunar (SATI.ro).

Cate anunturi sunt postate zilnic?

OLX.ro a depasit in ultimul timp 1 milion de anunturi noi lunar, cele mai active categorii fiind Imobiliare, Electronice si Electrocasnice, Auto si Moda si Frumusete.

Cate anunturi sunt active in prezent pe OLX.ro? A scazut ritmul de crestere odata cu rebranding-ul OLX.ro?

Pe OLX.ro sunt in prezent active peste 2 milioane de anunturi, iar schimbarea numelui site-ului din Mercador in OLX.ro nu a diminuat interesul romanilor pentru platforma: site-ul este acelasi care a fost imbunatatit in ultimii 3 ani pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor si, mai mult decat atat, media raspunsurilor primite de anunturile postate pe site a crescut in ultimele doua saptamani.

Ce planuri de viitor are OLX.ro?

Pentru anul in curs, ne propunem sa pastram un ritm de crestere similar cu anul anterior si sa optimizam in continuare site-ul, pentru a oferi cea mai buna solutie de anunturi online din Romania.

Experienta utilizatorilor este prioritatea noastra numarul 1 si in viitor.

Cati angajati are echipa? Aveti planuri de extindere in viitorul apropiat?

Echipa OLX din Romania este compusa in prezent din peste 30 de persoane, fara a pune la socoteala resursele externe implicate direct in proiect, din agentiile partenere sau din afara tarii. Totodata, cresterea echipei este mai mult decat fireasca in contextul obiectivelor si a evolutiei pe care o estimam pentru 2014.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#piata anunturi, #olx anunturi, #romania anunturi , #Companii internet