PayPal a lansat un dispozitiv de plata pentru smartphone

Vineri, 16 Martie 2012, ora 12:00
1802 citiri
PayPal a lansat un dispozitiv de plata pentru smartphone

PayPal, serviciul de plati detinut de eBay, a lansat un dispozitiv de citire a cardurilor de credit si de debit, care se ataseaza la telefonul mobil.

Pentru moment, "PayPal Here", cum este denumit noul produs este folosit de o serie de comercianti din Statele Unite, Canada, Australia si Hong Kong, urmand sa fie disponibil la scara nationala in aceste tari incepand cu luna aprilie si, ulterior, sa fie extins si in alte tari. Tot din aprilie, PayPal Here va fi disponibil si pentru smartphone-urile Android.

Cu PayPal Here, afacerile mici, prestatorii de servicii si alti comercianti pot sa emita facturi si sa accepte carduri de debit ori credit, cecuri sau plati prin PayPal. Indiferent de modul de plata ales de consumator, PayPal Here faciliteaza transferul, oferind afacerilor mici oportunitati pentru a-si vinde produsele si serviciile.

Noul dispozitiv nu a reusit sa inlature in totalitate ingrijorarile privind siguranta platilor, insa PayPal face asigurari ca informatiile sunt in siguranta, ele fiind codate de dispozitiv, inainte de a fi transmise catre aplicatia de pe smartphone. Astfel, tentativele de furt sunt prevenite mai eficient.

PayPal incaseaza o taxa de 2,7% din pretul achizitiei atat pentru cardurile de credit, cat si pentru cele de debit, potrivit Reuters.com.

Pe de alta parte. comerciantii care folosesc PayPal Here au la dispozitie carduri business de debit pentru acces rapid la bani. Atunci cand folosesc cardurile pentru cumparaturi, ei primesc inapoi 1% din pretul anumitor produse, ceea ce face ca, practic, comisionul pe care il platesc PayPal Here sa scada la doar 1.7%.

Odata cu PayPal Here, PayPal a lansat si cea mai recenta versiune a PayPal Mobile pentru iPhone, aplicatie complementara cu PayPal Here, disponibila gratuit in iOS App Store.

Online-ul nu mai e suficient pentru PayPal

PayPal, unul din cele mai importante sisteme de plata online, insa compania face eforturi sa depaseasca aceasta sfera. PayPal are deja disponibil un serviciu de vanzari pe care sfera sa il adopte marii retaileri, iar acum a lansat un produs si pentru micii comercianti.

Volumul tranzactilor prin dispozitive mobile realizate prin intermediul PayPal va ajunge la sapte miliarde de dolari in 2012, dublul estimarilor initiale, potrivit lui David Marcus, vicepresedinte PayPal Mobile.

"Am anuntat ca PayPal a depasit estimarile pentru 2011, cu un volum total de plati realizate prin intermediul dispozitivelor mobile a carui valoare a ajuns la patru miliarde de dolari. Cresterea este semnificativa comparativ cu estimarile initiale pe 2011, care evaluau volumul platilor mobile la 1,5 miliarde de dolari, si fata de volumul inregistrat in 2010, de 750 milioane de dolari.", spune Marcus.

Potrivit lui David Marcus, aceasta crestere se datoreaza atat usurintei in realizarea platilor prin intermediul dispozitivelor mobile, cat si adoptarii tot mai rapide de catre consumatori a acestei modalitati de a face achizitii.

Estimarile Aite Group arata ca volumul total al platilor realizate prin dispozitive mobile va ajunge la 200 miliarde dolari pana in 2015.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#PayPal Here, #dispozitiv PayPal smartphone, #dispozitiv mobil PayPal , #Companii internet