Instagram face angajari pe baza unei imagini-puzzle

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 13:21
3081 citiri
Instagram face angajari pe baza unei imagini-puzzle
Foto: Imagine puzzle/ SURSA: TechCrunch

Instagram, start-up-ul specializat in photo sharing, isi mareste echipa si lanseaza provocari imagistice pentru candidati. Specialistii din domeniu sustin ca probele sunt prea usoare, insa compania vine cu un raspuns simplu: "Ne place sa intalnim oameni destepti. Vrem sa atragem indivizi cu aceeasi curiozitate nativa ca si restul echipei noastre", spune Kevin Systorm, directorul Instagram.

Marile companii precum Microsoft, Google sau Amazon apeleaza la intrebari dificile si cer crearea de functii si algoritmi pentru a gasi solutii ingineresti iesite din comun, scrie TechCrunch.

Instagram, insa, recurge la vechile obiceiuri de pe Sillicon Valley si foloseste o imagine sub forma de puzzle codat ca o provocare inginereasca pentru candidat. Intr-un mod ciudat, totusi, decodarea mesajului nu este atat de importanta pentru departamentul de HR, mai important fiind faptul ca Instagram are ocazia sa gaseasca oameni dispusi sa faca fata unei astfel de provocari.

Obiectivul candidatului este sa scrie un algoritm care se decodeze poza si sa produca o imagine completa, folosind poza taiata ca punct de pornire.

"Imagineaza-ti ca incerci sa gasesti o potrivire intre doua piese. Ce cauti ca sa decizi daca se potrivesc sau nu", explica Systorm care subliniaza faptul ca aceasta tehnica de recrutare reprezinta o unealta destul de simpla pentru a gasi echivalentul tehnologiei tale in alt domeniu, spre exemplu.

Jurnalistii de la HackerNews au fost uimiti de simplitatea probei si au creat cateva exemple de poze puzzle pe care cei creativi si cu aptitudini de coding le pot incerca fara probleme.

Intrebat fiind de ce calca pe urmele Facebook si a fostului sau angajator, Google, Systorm a raspuns sincer: "Nu este atat un proces de angajare, cat o unealta de marketing. Consider ca incepe o discutie care chiar ar putea sa duca undeva, nu neaparat la angajare. Ne place sa intalnim oameni destepti si vrem sa atragem oameni care au aceeasi curiozitate nativa ca si restul echipe noastre. Ne plac provocarile pe care le intalnim in fiecare zi pe zona de imagini, dar si sa construim tehnologie de inalta calitate, iar aceata provocare este, pur si simplu, o modalitate pentru noi sa stam de vorba cu oameni care gandesc la fel ca noi", a explicat el.

Orice candidat care rezolva corect puzzle-ul primeste un tricou Instagram si oricine incearca va primi si raspunsul din partea echipei. Doar cei care reusesc sa capteze interesul recrutorilor primesc, insa, si locul de munca.

Systrom nu are un numar definit de angajati pe care vrea sa ii aduca in compania sa si subliniaza ca ii va angaja pe cei care vor fi pe gustul sau si al echipei sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Instagram angajari, #tehnici recrutare Instagram, #puzzle foto Instagram , #Companii internet