Colosul care vrea sa "tina in brate" Yahoo: Vezi cine oferteaza gigantul IT

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 09:54
1625 citiri
Colosul care vrea sa "tina in brate" Yahoo: Vezi cine oferteaza gigantul IT

Compania Thomas.H.Lee Partners (THL) s-a aratat interesata in cumpararea actiunilor Yahoo din SUA, spre deosebire de alti ofertati carora le fac cu ochiul doar un pachet minoritar de actiuni sau chiar asocierea cu parteneri giganti din Asia.

THL spera sa preia compania Yahoo din SUA, care s-ar putea ridica la o valoare de 5-6 miliarde de dolari. THL se bazeaza pe experienta sa in gestionarea altor active media precum Nielsen Co, Clear Channel si Univision, scrie Reuters.

Pentru atingerea obiectivelor sale, THL isi traseaza o cale diferita fata de alte firme de capital private cum ar fi Silver Lakel, KKR si TPG, care vor intra in licitatie pentru o participatie de pana la 20%.

Microsoft Corp ajuta la finantarea unei investitii Silver Lake in Yahoo, care are o valoare de piata de aproximativ 19 miliarde de dolari.

Membrii consiliului Yahoo se vor intalni in cursul zilei de mari pentru a evalua posibilitatea unei investitii minoritare.

Un alt grup de firme, printre care Blackstine Group, Bain Capital si Hellman&Friedman se afla in discutii pentru asocierea cu compania chineza Alibaba Group si Softbank Corp din Japonia, care doresc de asemenea cumpararea unei participatii minoritare in cadrul Yahoo, spun surse.

Yahoo a stagnat in ultimii ani din cauza concurentei dintre Google si Facebook si, in prezent, este in cautare unui nou CEO.

Mai multe companii, printre care si THL, vor semna in aceasta saptamana acorduri de confidentialitate, care le vor permite accesul la informatiile financiare ale companiei.

TPG, KKR Silver Lake si Microsoft au semnat deja acorduri de confidentialitate cu Yahoo in ultimele saptamani pentru a se pregati cu oferte de investire in cadrul companiei.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#actiuni yahoo, #ceo nou yahoo, #ofertanti yahoo, #achizitie yahoo , #Companii internet