5 lectii de HR de la Google pentru orice angajator

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 09:40
3288 citiri
5 lectii de HR de la Google pentru orice angajator
Foto Freshome

Google ocupa primul loc in clasamentul celor mai ravnite companii pentru angajati, dupa un salt de sapte locuri in acest top anual intocmit de Glassdoor.

Mountain View pare asadar taramul fericirii in timpul programului de opt ore, de la 09-17, iar angajatii Google au enumerat pentru publicatia Inc.Magazine nu mai putin de cinci avantaje care ii fac sa se simta satisfacuti de jobul lor.

O activitate care conteaza

O parte din motivatia angajatilor Google este oferita de certitudinea ca ceea ce fac este cu adevarat important pentru oameni. "Munca mea este folosita de foarte multi utilizatori ai Google. Este important sa vezi ca poti face atatia oameni fericiti", a scris unul dintre programatorii din Mountain View in chestionar.

O companie pentru familisti

Stilul corporatist Google pune un mare accent pe importanta familiei in viata si activitatea angajatilor, considera Steve Doboski, unul dintre analistii Glassdoor. Este o abordare noua, dar care le ofera parintilor de sex masculin posibilitatea de a intra in concediu paternal timp de 12 saptamani, fara sa isi pericliteze pozitia in firma.

Mamicile Google aveau deja un concediu maternal platit de catre firma de 22 de saptamani. "Intreaga atmosfera de aici iti lasa impresia ca iti poti lua liber fara sa iti pui in pericol cariera", a mai spus un angajat al companiei.

Cot la cot cu geniile

Politica de recrutare a Google vizeaza din ce in ce mai mult profesionistii de top, asa ca atmosfera creata de prezenta acestora este una catre starneste interesul angajatilor.

Beneficii directe

In sediul companiei, totul este organizat astfel incat sa deserveasca nevoile imediate ale unui angajat Google. Cabinete medicale deschise in sediu, cantina cu preparate Gourmet, un timp de maximum 4 minute de stat la coada la autoservire la masa de pranz, frizer pus la dispozitie si multe alte avantaje oferite personalului au imbunatatit atat performanta acestora, cat si impresia lor despre locul de munca.

Oportunitati de evolutie profesionala

"Exista oportunitatea de a avansa rapid in cariera, cat si enorme posibilitati de a te specializa in alte discipline", a apreciat un dezvoltator de program al Google. Si, in cele din urma, un CV in care treci Google ca fiind ultimul tau loc de munca este la fel de bun ca un passepartout.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#top angajatori, #Google top angajatori, #lectii HR Google, #Google angajari 2015 , #Companii internet