Zentiva va creste productia de metamizol sodic cu pana la 300% pentru a sprijini eforturile impotriva Covid 19

Marti, 31 Martie 2020, ora 11:51
1415 citiri
Zentiva va creste productia de metamizol sodic cu pana la 300% pentru a sprijini eforturile impotriva Covid 19

Zentiva Romania, producator local de medicamente generice, isi ajusteaza procesele pentru a majora productia de metamizol sodic, ca raspuns la cererea crescuta din partea spitalelor si farmaciilor din tara.

Metamizolul sodic este utilizat pe scara larga in Romania pentru durere si ameliorarea febrei. Se estimeaza ca volumul productiei Zentiva din aprilie 2020 pentru acest produs va creste de aproape trei ori fata de perioada similara din 2019.

Zentiva Romania a majorat deja productia pentru alte medicamente relevante, cum ar fi paracetamolul, ca raspuns la pandemia Covid 19, mentinand in acelasi timp productia celorlalte medicamente de care depind milioane de pacienti cronici.

"Facem tot ce ne sta in putere pentru a ajuta pacientii, corpul medical si autoritatile. Zentiva lucreaza la o serie de proiecte in Europa pentru a asigura furnizarea de medicamente si pentru a contribui astfel la protectia populatiei.

In Romania am accelerat procesul de productie si lucram in flux continuu, 24/7, pentru a raspunde nevoilor. Ramanem in legatura stransa cu entitatile relevante din sanatate pentru a ajuta pacientii romani si sistemul de asistenta medicala sa faca fata pandemiei", a declarat Margareta Tanase, Director Operatiuni Industriale Zentiva Romania.

"As dori sa multumesc echipei de productie pentru determinarea aratata in aceste circumstante extraordinare si pentru eforturile depuse pentru a continua sa furnizam medicamente de inalta calitate la preturi accesibile", a adaugat Tanase.

Zentiva are o prezenta majora in domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia, terapia durerii si sistemul nervos.

In prezent, compania exporta in tari precum Germania, Marea Britanie, Franta, Italia, Elvetia, Republica Ceha, Rusia, Belarus si altele.

Zentiva SA este liderul in volume vandute al pietei de medicamente generice din Romania, cu o cota de piata de 16,2% in 2019 (IQVIA Dec. 2019).

Despre Zentiva

Zentiva Romania este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanti producatori de medicamente generice din Europa.

Grupul detine unitati de productie la Bucuresti si la Praga.

Fabrica din Romania functioneaza neintrerupt din 1962, de la fondarea sa.

In prezent, Zentiva Romania este cel mai mare producator de generice cu prescriptie de pe plan local, in volume vandute.

Alaturi de echipa dedicata de peste 3000 de persoane si reteaua noastra de fabrici - inclusiv fabricile emblematice din Praga si Bucuresti - se straduiesc sa fie campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistenta medicala ale oamenilor.

Mai mult ca oricand, oamenii au nevoie de acces mai usor la medicamente de inalta calitate si la sanatate.

Lucreaza in parteneriat cu medicii, farmacistii, distribuitorii, autoritatile de reglementare si guvernamentale pentru a asigura solutiile de zi cu zi de care depindem cu totii.

www.zentiva.ro

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Zentiva Romania, #productie medicamente , #Companii farmaceutice