Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gedeon investeste 7 milioane de euro in Centrul Logistic Farmaceutic Corunca

Gedeon investeste 7 milioane de euro in Centrul Logistic Farmaceutic Corunca

Grupul farmaceutic Gedeon Richter va inaugura in 2007 noul centru logistic farmaceutic de la Corunca, in urma unei investitii de peste 7 milioane de euro, dovada a expansiunii dinamice inregistrate de companie pe piata romaneasca, mai ales in ultimul an.

Potrivit oficialilor Gedeon Richter Romania din Targu Mures anul 2006 a fost unul de dezvoltare intensa, care a vizat atat productia subsidiarei din Targu Mures, cat si segmentele de distributie si retail farmaceutic.

Cresterea vanzarilor, pe piata interna si externa, a determinat continuarea investitiilor in cadrul sectiilor de productie ceea ce s-a concretizat in marirea capacitatii de productie. De asemenea s-au dezvoltat laboratoarele de control pentru asigurarea standardelor impuse de grupul RG.

In 2006 vanzarile au insumat aproape 12 milioane de unitati comerciale. Exportul si productia in lohn au contribuit semnificativ la cresterea cifrei de afaceri. Pe piata interna au fost lansate 4 produse noi.
In anul 2006 grupul Richter a achizitionat 5 distribuitori de medicamente: Sibofarm Sibiu, ABC pharm, Activ Pharma, TMT si Dita Bucuresti.

Centrul Logistic Farmaceutic Corunca, in apropiere de Targu Mures a fost construit dupa normele GDP (Good Distribution Practice). Suprafata depozitului este de 5.000 de metri patrati iar a cladirii administrative de 1000 de metri patrati. Investitia se ridica la 7 mil de euro, iar numarul angajatilor in segmentul distributie depaseste cifra de 450. Pe langa depozitul de produse finite in acest centru va functiona depozitul de distributie a grupului Richter.

Segmentul de retail farmaceutic presupune achizitionarea a inca 41 de firme farmaceutice, urmand a se construi un lant de farmacii de nivel european, conform traditiei Richter. Din cele 72 de farmacii Richter din tara, 14 sunt in judetul Mures, iar 7 in Targu Mures.

Potrivit directorului general al grupului, Valeria Dan, materiile prime si produsele semifinite sunt aduse de la sediul central din Budapesta. Ea a adaugat ca cel mai bine vandut produs pe plan intern este aspirina tamponata.
In 2005 vanzarile firmei au atins nivelul de 17,2 milioane de dolari, tot profitul fiind reinvestit.

Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu - Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA. In acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.
Compania farmaceutica Gedeon Richter Romania si-a majorat capitalul social cu 15,59 milioane de lei, la 95,149 milioane lei, prin aportul actionarilor, la sfarsitul lunii noiembrie 2006.

Actionarul majoritar Richter Gedeon Vegyeszeti Gyar a subscris si varsat suma de 15,540 milioane de lei (4,4 milioane de euro), prin compensarea creditelor in actiuni si prin aport in numerar, restul de 49,76 mii lei fiind contributia celorlati actionari persoane fizice si juridice. Grupul ungar Richter Gedeon Vegyeszeti Gyar detine 99,194% din capitalul social al producatorului de la Targu Mures.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1664 ori