Florin Geogescu: Taxa clawback a fost revizuita in scadere la 20%

Joi, 23 August 2012, ora 18:20
1672 citiri
Florin Geogescu: Taxa clawback a fost revizuita in scadere la 20%

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a anuntat, joi, revizuirea taxei clawback, taxa contestata de marii producatori de medicamente generice din Romania.

"Astazi (n.r. joi) s-a aprobat o alta ordonanta cu continut de masuri financiare generale: mult discutata taxa clawback ce reglementeaza modul de functionare, de plata si aducerea la zi a acestor decontari dintre agentii economici, ceea ce va permite fluidizarea aprovizionarii cu medicamente si reducerea arieratelor. Taxa clawback s-a revizuit in jos de la 30%, la 20%. Noua varianta a taxei clawback va intra in vigoare de la 1 octombrie 2012", a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, Ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Taxa clawback este contestata de producatorii de medicamente generice. Principalele plangeri ale actorilor de pe piata, legate de aceasta taxa de aproape 35% din suma rambursata sunt: evaluarea gresita in bugetul de medicamente a consumului real de medicamente in 2011 (5,7 miliarde lei fata de un consum real de 6,8 miliarde lei) si impunerea unei formule de calcul a taxei care nu are echivalent in Uniunea Europeana, privind acoperirea integrala a deficitului.

Premierul Victor Ponta a anuntat aprobarea rectificarii bugetare, in care sunt prevazuti bani pentru intregirea salariilor bugetarilor.

Proiectul prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9% la 2,25% din PIB, pe fondul majorarii veniturilor bugetului general consolidat cu 0,62 miliarde lei si a cheltuielilor cu 3,069 miliarde lei fata de programul initial.

"Am preluat in luna mai un buget deja aprobat de vechea majoritate parlamentara si vechiul Guvern (...) cu o filosofie de austeritate, antisociala. (...) A trebuit sa facem realocarile necesare", a explicat premierul.

Florin Georgescu: Estimam un curs valutar mediu de 4,45 lei/euro, la finalul anului

Producatorii de medicamente generice: Taxa clawback, un nonsens fiscal si economic

Taxa clawback: Nemultumirile si solutiile producatorilor de medicamente

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#taxa clawback modificari, #Georgescu modificari clawback, #taxa clawback ordonanta , #Companii farmaceutice