Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Elvetienii de la Novartis incep ancheta cu privire la acuzatiile de mituire a medicilor chinezi

Elvetienii de la Novartis incep ancheta cu privire la acuzatiile de mituire a medicilor chinezi


Uriasa companie farmaceutica elvetiana Novartis a deschis o ancheta interna ca urmare a acuzatiilor de coruptie lansate in presa chineza, care se refereau la Alcon, filiala sa specializata in oftalmologie, informeaza AFP, citand un comunicat al companiei.

"Alcon nu tolereaza activitatile care nu sunt conforme legilor si reglementarilor in pietele unde operam", a indicat grupul intr-un comunicat, precizand ca "societatea lanseaza o ancheta interna ori de cate ori ia cunostinta despre cea mai mica acuzatie".

Potrivit cotidianului chinez 21st Century Business Herald, Alcon ar fi propus mita medicilor in aproape 200 de spitale in China.

Ziarul, care se refera la un informator citat sub numele "Zorro", informeaza ca Alcon ar fi recurs la un intermediar pentru a propune medicilor fonduri, calificate drept "cheltuieli de cercetare" pentru studii postclinice si pentru implanturi oculare care nu avut loc niciodata.

Grupul farmaceutic elvetian a precizat ca ia masuri de corectie rapid atunci cand sunt identificate comportamente nepotrivite.

Acuzatiile de coruptie impotriva grupurilor farmaceutice s-au multiplicat in cursul ultimelor luni.

Autoritatile chineze au acuzat in special grupul britanic GlaxoSmithKline ca a varsat mite in acesti ultimi ani functionarilor, firmelor din sectorul farmaceutic, precum si spitalelor si medicilor pentru a-si spori vanzarile in China.

Peste 500 de milioane de dolari ar fi fost varsati astfel prin intermediul agentiilor de voiaj si proiecte de sponsorizare, potrivit politiei.

In august, autoritatile chineze deschisesera o ancheta impotriva grupului francez Sanofi, ca urmare a acuzatiilor de coruptie, de asemenea publicate in 21 st Century Business Herald.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1467 ori