Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Achizitie uriasa pe piata farma: Ce grup cumpara Sigma-Aldrich pentru 17 mld. dolari

Achizitie uriasa pe piata farma: Ce grup cumpara Sigma-Aldrich pentru 17 mld. dolari


Compania farmaceutica germana Merck a convenit achizitia companiei americane Sigma-Aldrich, pentru 17 miliarde de dolari in numerar, cea mai mare preluare din istoria sa, pentru a se extinde in domeniul substantelor chimice utilizare in cercetarile de laborator si productia de medicamente.

In urma preluarii, Sigma-Aldrich, una dintre cele mai mari companii americane din domeniul stiintei si tehnologiei, va avea o contributie imediata la veniturile Merck, se arata intr-un comunicat al companiei germane.

In 2013, Merck a obtinut venituri de 11,1 miliarde de euro.

Actiunile Merck au inregistrat in urma informatiei cea mai mare crestere din aproape sase ani, de 9,4%, la bursa din Frankfurt, conferind companiei o capitalizare de 32,2 miliarde de euro.

Achizitia va accelera strategia Merck de dezvoltare in alte domenii

Achizitia va accelera strategia Merck de dezvoltare in alte domenii decat cel mai dezvoltarii de medicamente, intr-o perioada in care divizia sa de biotehnologie, Serono, cumparata in 2007, a avut dificultati in crearea unor noi produse.

Merck a mai cumparat in 2010 compania Millipore, un producator de echipamente de laborator si produse chimice, pentru circa 6 miliarde de dolari.

"Pare ca se indeparteaza de dezvoltarea de medicamente, in care nu au avut succes in ultimii citiva ani", a declarat Asthika Goonewardene, analist la Bloomberg Intelligence, in Londra.

Merck, companie de familie fondata in 1668, cel mai vechi producator de medicamente si produse chimice din lume, a obtinut anul trecut 58% din venituri pe piata farmaceutica, iar in industria chimica 39%.

In afara de produse chimice si echipamente de laborator, Merck fabrica si cristale lichide utilizate la ecranele plate destinate televizoarelor.

Preluarea Sigma-Aldrich ar urma sa fie finalizata la jumatatea anului viitor, potrivit Merck.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1139 ori