Rosneft - ENI: Acord pentru exploatarea zacamintelor de gaz din Marea Neagra

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 18:54
1596 citiri
Rosneft - ENI: Acord pentru exploatarea zacamintelor de gaz din Marea Neagra

Grupul rus Rosneft si compania italiana ENI au semnat miercuri, la Moscova, in prezenta premierului Vladimir Putin, un acord privind exploatarea zacamintelor de gaz si de petrol din Marea Barent si din Marea Neagra, relateaza ITAR-TASS.

Volumul total al investitiilor Rosneft si ENI pentru exploatarea zacamintelor de pe platformele Marii Negre si Marii Barent va atinge 100-125 de miliarde de dolari, a mentionat presedintele Rosneft, Eduard Hudainatov, dupa semnarea acordului strategic dintre cele doua companii. Potrivit documentului, ENI va primi o cota de 33,3% intr-un joint-venture pentru exploatarea zacamintelor din cele doua mari.

Acest acord este incheiat la scurt timp dupa o intelegere similara intre compania rusa Rosneft si concurentul sau american ExxonMobil. Cele doua grupuri petroliere au semnat luni, la Moscova, documentele referitoare la parteneriatul strategic in domeniul exploatarii petroliere in zona arctica a Rusiei, in zona Marii Negre, dar si in SUA si Canada.

Seful companiei italiene, Paolo Scaroni, a afirmat ca ENI va primi Rosneft la proiectele sale in America si Europa. Rosneft si Eni ar putea incepe sa lucreze impreuna in nordul Africii si in Alaska.

Vladimir Putin a declarat, randul sau, ca executivul rus va acorda tot sprijinul necesar pentru realizarea proiectului comun al Rosneft si ENI privind valorificarea zacamintelor din Marea Neagra si Barent.

#acord Rosneft ENI, #Rosneft ENI Marea Neagra exploatare, #Rosneft ENI Marea Barent, #exploatare zacaminte Rosneft ENI , #Companii energetice