Investitie de 80 mil. de euro intr-un parc eolian, in Braila

Joi, 14 Iunie 2012, ora 14:31
3709 citiri
Investitie de 80 mil. de euro intr-un parc eolian, in Braila

GDF SUEZ Energy Romania intentioneaza sa dezvolte pana la sfarsitul anului un parc eolian la Gemenele, in judetul Braila, investitie de aproximativ 80 milioane de euro, a declarat joi Frederic Bellon, director Achizitii si Afaceri Generale in cadrul companiei.

El a precizat ca inaugurarea a avut loc cu doua luni in urma si se va termina la sfarsitul acestui an, iar investitia totala se ridica la aproximativ 80 de milioane de euro. Proiectul, localizat in comuna Gemenele, judetul Braila, a fost achizitionat de la compania Belrom, un dezvoltator din domeniul imobiliar.

Primul parc eolian al GDF SUEZ in Romania va avea o capacitate instalata de 48 MW (echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodarii din Romania), iar 21 de turbine de cate 2,3 MW fiecare vor fi livrate si instalate de catre compania Siemens, in timp ce companiile Viarom si Energobit vor efectua executia constructiilor civile si a lucrarilor electrice si mecanice.

GDF SUEZ Energy Romania, filiala a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din Romania avand 1,4 milioane de clienti. In 2009, GDF SUEZ Energy Romania a intrat pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Distrigaz Sud Retele, filiala de distributie a GDF SUEZ Energy Romania a fost infiintata in martie 2008 ca urmare a separarii activitatii de comercializare de cea de distributie. Distrigaz Sud Retele, deserveste 18 judete din sudul tarii si municipiul Bucuresti, gestionand o retea de distributie de aproximativ 17.000 km.

#GDF Suez investitie parc eolian, #GDF Suez investitii, #parc eolian Braila, #GDF Suez investitie Braila , #Companii energetice