Volumul lucrarilor de constructii, in scadere in primele opt luni

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 10:31
1891 citiri
Volumul lucrarilor de constructii, in scadere in primele opt luni
Sursa foto: Commons.wikimedia.org

Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primele opt luni, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,6%, respectiv cu 2,8%, comparativ cu perioada similara din 2012, a anuntat, marti, Institutul National de Statistica.

In perioada 1 ianuarie - 31 august 2013, comparativ cu acelasi interval din 2012, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 0,6%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o scadere cu 10,3%. Cresteri au fost la lucrarile de reparatii capitale (cu 29,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (cu 16,5%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 2,1% si la cladirile nerezidentiale cu 1,8%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 13,1%.

Tot in primele opt luni din 2013, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,8%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere evidentiata prin lucrarile de constructii noi (cu 11,1%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 32,5%, respectiv cu 12,3%.

Crestere de 11,8% la constructia cladirilor rezidentiale

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 5,6%, respectiv cu 0,4%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 11,8%.

In august 2013, raportat la luna precedenta, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 1,4%, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1%.

Ca serie bruta, cresterile au fost inregistrate la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 2,7%, la lucrarile de constructii noi, cu 1,2%, si la lucrarile de reparatii capitale, cu 0,1%.

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la constructiile ingineresti cu 12,6%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 18,2%, respectiv cu 13,3%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2013, comparativ cu luna iulie 2013, a inregistrat o scadere cu 1%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi astfel: la lucrarile de reparatii capitale cu 6%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 3,2% si la lucrarile de constructii noi cu 1,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 12,7%, respectiv cu 0,6%. Constructiile ingineresti au crescut cu 4,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 7,7%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,6%.

Ca serie bruta, cresterea a fost reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale, cu 32,5%, respectiv cu 25,6%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 2,3%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale, cu 47,9%, si la constructiile ingineresti, cu 9%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 8,9%.

Ca serie ajustata, in luna august 2013, comparativ cu luna august 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,6%. Pe elemente de structura, au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 31,2%, respectiv cu 25,9%.

Lucrarile de constructii noi au scazut cu 1,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 52,7%, respectiv cu 6,7%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 5,1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#lucrari constructii 2013, #evolutie sector constructii, #constructii cladiri rezidentiale, #statistici constructii Romania , #Companii constructii