Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sibienii de la Con-A pregatesc terenul pentru investitia Bosch la Jucu

Sibienii de la Con-A pregatesc terenul pentru investitia Bosch la Jucu


Firma de constructii Con-A este implicata in proiectul viitoarei fabrici de componente auto Bosch, care va fi construita pe terenul de la Jucu, de unde Nokia s-a retras in 2011.

Utilajele companiei de constructii CON-A din Sibiu, controlata de omul de afaceri Mircea Bulboaca, se afla deja in parcul industrial Tetarom III.

Directorul executiv al departamentului de productie industriala, inginerul Cristian Manitiu, nu a infirmat implicarea companiei sale in constructia viitoarei fabrici Bosch, dar a evitat sa faca orice fel de comentariu, precizand ca "nu va putem da detalii din cauza clauzelor de confidentialitate din contract".

Grupul Bosch va construi in Romania, la Cluj-Napoca, pe locul fostei fabrici Nokia, un centru de productie si dezvoltare pentru unitati electronice de comanda destinate industriei auto, in urma unei investitii initiale de 77 milioane de euro, potrivit unui comunicat al grupului.

Prima faza a investitiilor, cea de constructie, va dura pana la finalul anului 2013. Noul centru va avea o suprafata totala de circa 38.000 mp. Pana la sfarsitul anului 2013, in jur de 340 de angajati isi vor desfasura activitatea in domeniul productiei si cercetarii din cadrul acestui centru.

Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care are 17 unitati de productie la nivel mondial si aproximativ 20.000 de angajati.

Grupul german Bosch a avut in Romania, anul trecut, afaceri de 188 milioane euro, in crestere cu 17%, si a planificat pentru piata romaneasca investitii de 120 de milioane de euro, pana la finele anului viitor.

"Datorita unei cresteri de 17 procente a vanzarilor, care au atins 188 milioane euro, am reusit sa ne depasim obiectivul stabilit pe 2011 si astfel am contribuit la evolutia globala, pozitiva, a grupului Bosch. Rezultate exceptionale au inregistrat in special divizia de tehnologii auto si centrul de comunicare", a declarat Brigitte Eble, directorul general al Robert Bosch SRL si reprezentant al grupului pentru Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2202 ori