Polonezii de la Cesal Oradea au cumparat o fabrica la Fundulea

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 10:13
3118 citiri
Polonezii de la Cesal Oradea au cumparat o fabrica la Fundulea

Producatorul de materiale de constructii Cesal Oradea, controlat de grupul polonez Atlas, a cumparat fabrica de adezivi si mortare uscate de la Fundulea a companiei Deutek.

"Am luat decizia de a achizitiona o fabrica de mortare uscate si adezivi pentru a acoperi zona de sud si de est a Romaniei", a declarat Ioan Gadalean, general manager al Cesal. El nu a precizat valoarea tranzactiei prin care a fost cumparata unitatea de productie a celor de la Deutek, potrivit infoCONSTRUCT.ro.

Cesal mai detine fabrici la Oradea si in Voivozi (judetul Bihor), centrate pe productia de mortare uscate, adezivi, vopsele si sulfat de aluminiu.

Afacerile Cesal ar putea ajunge la finalul acestui an la 31 de milioane de lei (circa sapte milioane de euro), in crestere cu peste 50% fata de anul anterior, potrivit estimarilor companiei.

La finalul anului 2010, grupul polonez Atlas a preluat 80% din actiunile Cesal Oradea. In urma acestei preluari, capacitatile de productie ale fabricilor detinute de Cesal Oradea au fost majorate. Valoarea investitiilor implementate in acest sens s-a ridicat la 2,5 milioane de euro in 2011 si 2012.

Deutek, companie controlata de fondul de investitii Advent International, a avut anul trecut afaceri de 114,5 milioane de lei (circa 27 de milioane de euro), potrivit informatiilor de la Ministerul Finantelor.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Cesal Oradea achizitie, #Cesal Oradea Deutek, #investitii piata constructii, #achizitii piata constructii , #Companii constructii