Cine sunt Regii Asfaltului anchetati de Consiliul Concurentei sub banuiala de blat la licitatii

Joi, 29 August 2013, ora 15:08
6246 citiri
Cine sunt Regii Asfaltului anchetati de Consiliul Concurentei sub banuiala de blat la licitatii

Consiliul Concurentei a declansat patru investigatii privind posibile intelegeri anticoncurentiale de tip cartel, care vizeaza atat participarea unor firme mari de constructii la licitatii, precum si o posibila intelegere intre furnizorii de materiale de constructii.

Business24 iti prezinta lista completa a firmelor anchetate de Consiliul Concurentei, care cuprinde nume cu notorietate, precum Confort SA, firma omului de afaceri Georgica Cornu, supranumit Regele asfaltului din Banat, Romstrade, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache sau Strabag AG Austria, cea mai mare companie de constructii din Austria.

In cadrul primei investigatii, care ancheteaza posibile intelegeri intre companii de a participa cu oferte trucate la licitatiile organizate de Directia Regionala Drumuri si Poduri Craiova (D.R.D.P. Craiova), Consiliul Concurentei ancheteaza:

1. S.C. Confort S.A. (firma omului de afaceri Georgica Cornu, supranumit "Regele asfaltului din Banat")

2. S.C. Colas Drumuri S.R.L.

3. S.C. Pas Trans Company S.R.L.

4. S.C. General Trust Arges S.R.L.

5. S.C. Gecor S.R.L., firma detinuta de Gheorghe si Ioana Cusa)

6. S.C. Romstrade S.R.L., compania omului de afaceri Nelu Iordache

7. S.C. Tehnologica Radion S.R.L, care apartine lui Theodor Berna, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri din industria constructiilor

8. S.C. Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 S.R.L.

9. S.C. Argecom S.A.

10. Strabag AG Austria, una dintre cele mai mari companii de constructii din Europa Centrala si de Est si este prezenta in Romania din 1991, prin mai multe firme, printre care Strabag Romania, ARL Cluj, Carb Brasov si Drumco Timisoara.

In cazul celei de-a doua investigatii, privind posibila intelegere intre companii pe piata lucrarilor de constructii de drumuri pe raza judetelor Timis, Caras - Severin, Arad, Hunedoara, Gorj si Mehedinti, Consiliul Concurentei ancheteaza:

1. Axela Constructii SRL

2. CCCF - Drumuri si Poduri Timisoara SRL

3. Confort SA

4. Construct Mod SRL

5. Drumco SA

6. Drumet Oas SRL

7. Drumuri Company SRL

8. Drupo SRL

9. Pod Construct SRL

10. Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara SA

11. Strabag AG Austria Sucursala Bucuresti Romania.

Cea de-a treial investigatie ancheteaza posibila intelegere pe piata lucrarilor de constructii de drumuri pe raza judetelor Brasov, Sibiu, Mures, Covasna si Harghita, de catre companiile :

1. Conforest S.A.

2. Consal S.R.L.

3. Comtram S.A.

4. Euro Strada S.R.L.

5. Geiger Transilvania S.R.L.

6. Multipland S.R.L.

7. Spedition UMB S.R.L.

8. Tehnostrade S.R.L.

9. Valdek Impex S.R.L.

10. Vectra Service S.R.L.

Ultima ancheta demarata de Consiliul Concurentei ancheteaza o posibila intelegere pentru stabilirea pretului pe piata locala a extractiei, prelucrarii si comercializarii agregatelor minerale de balastiera, avand o raza de aprox. 50 km. In jurul loc. Lugoj din jud. Timis.

Companiile vizate de Consiliul Concurentei sunt:

1. SC Compact-Product SRL,

2. SC Con-Balast SRL,

3. SC Daminix SRL,

4. SC Matcon SRL,

5. SC Midatrans SRL,

6. SC Seroni Trans SRL

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca institutia pe care o conduce a descoperit indicii privind nereguli in companiile contractante care s-au prezentat la cateva licitatii din tara. "Am demarat patru investigatii, in cazul licitatiilor organizte in Timisoara, Brasov, Craiova.

A patra ancheta se bazeza pe informatii obtinute de la CNADNR, care suspectaaza intelegerea intre furnizorii de materiale de constructii", a explicat Bogdan Chiritoiu, intr-o interventie la Digi24.

Seful Consiliului Concurentei a mentionat ca, daca va constata ca au existat intr-adevar intelegeri intre companii, acestea risca amenzi substantiale. "Pentru un cartel, amenda poate ajunge la 10% din cifra de afaceri anuala. Sunt companii mari de constructii din Romania", a precizat Bogdan Chiritoiu.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ancheta Consiliul Concurentei, #licitatii trucate Consiliul Concurentei, #cartel companii transporturi , #Companii constructii